Anasayfa , APP , Göteborg’ta Kadın Grevi Eylemi

Göteborg’ta Kadın Grevi Eylemi

Göteborg | 02.04.2021 | Geçtiğimiz hafta Cuma günü İsveç’de yaşayan  5 kadının Göteborg’ta bir araya gelerek başlattığı 15 dakikalık  sessiz eylem gerçekleştirilmişti. ”Kadına yönelik her türlü ayrımcılığa dur de!”, ”Erkek şiddetini durdurun!” ve ”Çocuklara yönelik taciz ve tecavüze dur de!” şiarları ve  dövizleri ile İsveç’de yaşayan kadınları, erkekleri, çocukları ve insan hakları savunucularını her hafta Cuma günü saat 15:00’da Götaplatsen Meydanı’nda toplanıp sosyal mesafe kurallarına uyarak 15 dakikalık sessiz eyleme çağırdıklarını ilan etttiler.

Bu çağrı kapsamında, proleter kadın duruşuyla Göteborg Yeni Kadın taraftarları dövizleriyle meydandaki yerlerini aldı. Kadınların bu haftaki çağrısına kadınlı-erkekli olarak kendi dövizleriyle katılan ATİK ve ATİK’e bağlı Yeni Kadın üye ve taraftarları alanda yine 5 kadının çağrısına uyarak katılan başka kadın- ve erkeklerle beraber 55 kişi bir araya geldi ve 15 dakikalık sessiz eylem gerçekleştirildi.

Eylemde kadına yönelik her türlü şiddete, sömürüye, baskıya ve ayrıca cinsel, ulusal, ve sınıfsal baskılara karşı kadın erkek el ele vermenin, dayanışmanın ve mücadele etmenin önemine vurgu yapıldı. Kadınlar alana ayrıca kadın ayakkabıları bırakarak eylemi sonlandırdılar.

Kadın Grevi olarak tanıtılan bu eylemler, her Cüma günü saat 15:00’da aynı yerde gerçekleştirilecek.