Home , Avrupa , Yılmaz Güney Avusturya'da Anıldı

Yılmaz Güney Avusturya'da Anıldı

VORALBERG | 05 – 10 – 2010 | 3 Ekim tarihinde Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde Tohum Gençlik ve Kültür Merkezi, Devrimci sanatçı Yılmaz Güney´in 26. Ölüm yıldönümüne yönelik bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Yılmaz Güney’in hayatı sunum eşliğinde anlatılması davetliler tarafından ilgi ile takip edildi.

Sabah saat 11.00’ de düzenlenen kahvaltıdan sonra yürütülen siyasi tartışmalar ve sohbetlerin ardından  saat 14.00 `de etkinliğe başlanmıştır. Dernek başkanının Yılmaz Güney’in devrimci kişiliğine ve etkinliğin içeriğine yönelik yaptığı  konuşmanın ardından sunum bölümüne geçilmiştir.

Sunumda Yılmaz Güney’in biografisi ve sanatsal- sınıfsal bakış açılarına yer verilmiştir. Bu bölümün akabinde tartışma kısmına geçilmiştir. Tartışmalarda özellikle kültür – sanatın önemi, bunun burjuva sistemi tarafından ne yönlü kullanıldığı ve  Yılmaz Güney´in sanatı ezilenden yana bir silah olarak kullanmasına ve  sanata bakış açısına değinildi.

Daha sonra Yılmaz Güney’ in UMUT filmi gösterime sunulmuştur.  Etkinlik, katılım sağlayan ziyaretçilere dernek yönetim kurulunun hazırladığı Yılmaz Güney adlı Broşür dağıtılarak sonlandırılmıştır.