Anasayfa , Haberler , Kozlu'da göçük altındaki 2 işçinin cesedine ulaşıldı

Kozlu'da göçük altındaki 2 işçinin cesedine ulaşıldı

kozlu_0KOZLU | 12 – 01 – 2012 | Kozlu’da göçük altında kalan maden işçilerinden 42 yaşındaki Yüksel Koca ile 56 yaşındaki Hüseyin Kürekçi’nin cesetlerine ulaşıldı.

DHA‘nın haberine göre, TTK ekiplerinin 150 metrelik alandaki kömür ve taş yığınlarından oluşan göçüğün ilk 30 metresini tahliye etmesinden sonra önce Yüksel Koca’nın cesedi bulundu. 1 metre sonra da Hüseyin Kürekçi’nin cesedine ulaşıldı. Aynı bölgede diğer madenci 31 yaşındaki Ahmet Şeker’e ulaşmak için de çalışma yapıldı. Ancak Şeker, bulunamadı.

Ocaktan çıkarılan cesetlerin ambulanslara taşınması sırasında madencilerin yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Cesetler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, diğer madenci Ahmet Şeker’i arama çalışmaları sürüyor.

TTK Müdürü: “Çaresiz kaldık”
TTK Kozlu İşletme Müdürü Nihat Kayabalı, göçük altındaki 3 madenciden 2’sinin cesedinin çıkarılmasından sonra gazetecilere açıklama yaptı. Vardiya sayısını 3’ten 4’e çıkararak göçük açma çalışmasını sürdürdüklerini kaydeden Kayabalı, şöyle dedi: “Havza tarihindeki en büyük metan gazı püskürmesi (degaj) ile karşı karşıyayız. 1500- 2 bin ton arasında bir posta var. Ön görülmeyecek bir şiddet ve büyüklük. Bugün iki arkadaşımızı aldık. 9 şiddetinde bir depremle karşılaştığınızda çaresiz kalırsınız. Bugün kaldığımız çaresizlik budur maalesef. Çok büyük acı yaşadık.” Kayabalı, göçükteki diğer işçinin hangi noktada olduğunun bilinmediğini, ancak kısa sürede ona da ulaşacaklarını söyledi.

Cesetlerine ulaşılan madenciler Yüksel Koca ve Hüseyin Kürekçi’nin baretleri ve iş kıyafetleri de ocaktan çıkarıldı. İşçilerin kıyafetleri, poşete konularak polise teslim edildi.

(solhaber)