Home , Haberler , Beytüşşebap’taki sivil katliamı protesto etmek isteyen kitleye,Kartal’da polis ablukası

Beytüşşebap’taki sivil katliamı protesto etmek isteyen kitleye,Kartal’da polis ablukası

sabahatKartal: Beytüşşebap’ta (Elké) ki sivil katliamı protesto etmek amacıyla; Kartal’da bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlenmek isteyen HDP ve Partizan okurlarının da aralarında bulunduğu kitle Ahmet Şimşek Koleji önünde toplandı. Yürüyüşe geçmek isteyen kitlenin önü polis barikatıyla kapatıldı.

HDP heyeti ve HDK eş sözcüsü Sebahat Tuncel polis barikatının kaldırılması yönünde bir görüşme gerçekleştirdi, görüşme sonuçsuz kalınca kitle yürüyüşe geçti. Burada polis tekrar yolu kapatarak yürüyüşe izin vermedi.

Yürüyüşün engellenmesinin ardından kitleye basın açıklamasını okuyan Sebahat Tuncel, „7 Haziran seçimleri öncesinde AKP’li milletvekillerinin ve başta Tayyip Erdoğan’ın demokrasi havarisi kesilip, Kürt ulusuna ve HDP’ye ‘meclise gelin, parlamentoda siyaset yapın’ dediği halde 7 Haziran sonrasında gözaltı, tutuklama ve katliam politikalarını devreye sokarak  HDP’nin kazanımlarını yok saydı. Bugün de son olarak Beytüşşebap’ta(Elké) Ahmet Temel, Behçet Temel ve Alya Temel isimli 3 kişiyi katlederek, devletin katliamcı geleneğini devam ettireceğini gösterdi“ dedi. Tuncel konuşmasında, saraydan yürütülen bu savaşın yoksul halkı birbirine düşürerek 1 Kasım’da AKP’yi iktidara  taşıma amacını güttüğü, buna karşılık HDP’nin barış çağrılarının devam edeceğini vurguladı.

Sebahat Tuncel’in konuşmasının ardından “Cizre’nin hesabı sorulacak”, “Katil devlet hesap verecek” sloganları atan kitle eylemi sonlandırdı.