Anasayfa , Adil Okay , Gelişen Irkçılık ve Zorunlu Devlet Uygulamaları Viyana’da Protesto Edildi

Gelişen Irkçılık ve Zorunlu Devlet Uygulamaları Viyana’da Protesto Edildi

VİYANA|05.12.2021| Dünya ve Avrupa’da olduğu gibi Avusturya devleti de Pandemi önlemleri adı altında toplumu ikna edemeyen yeni yeni yasalar çıkarmaktadır. Bu yasalardan biri de, 1 Şubat 2022’de geçerli olmak üzere uygulanmak istedikleri Corona aşısı olma mecburiyetidir. AB son yıllarda toplum üzerinde uygulamak istediği bütün yeni yasa ve düzenlemeleri Avusturya hükümeti üzerinden piyasaya sürüyor. Örneğin 12 saatlik işgücü gibi. Bu anlamda Avusturya AB’nin tam bir deneme labaratuarı durumundadır.
Bu ve benzer yaptırımlara karşı, Avusturya’da gözle görülür şekilde yükselen ‘’FPÖ tarafından desteklenen’’ Irkçılığa karşı, 04 Aralık’da Viyana’da bir yürüyüş gerçekleşti. Birçok Anti-Faşist kurum ve kuruluşun (Kadın, Öğrenci Gençlik ve Göçmen) katıldığı yürüyüş, saat 12:00 Stephan Platz’da başladı. VTİD ve Yeni Kadın, ATİK’in başlatmış olduğu ‘’Irkçılık Bir Düşünce Değil Suçtur’’ kampanyasının afiş ve pankartı ile katıldı eyleme.
Yürüyüş boyunca yapılan konuşma, atılan sloganların yanısıra bir çok dilde yazılan kampanya broşürü dağıtıldı. Yogun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşün bitiş alanında ATİK kampanya tanıtım konuşması ve talepleri katılımcılar tarafından yoğun alkış ve sloganlarla karşılandı. Yaklaşık dörtbin kişinin katıldığı yürüyüş birlikte atılan sloganlar ile sonuçlandı.