Home , Haberler , Esenyurt Belediyesi Hukuksuzluğa, İşçiler de Direnişe Devam Ediyor

Esenyurt Belediyesi Hukuksuzluğa, İşçiler de Direnişe Devam Ediyor

İSTANBUL | 09 – 03 – 2010 | Esenyurt Belediyesi sendika üye oldukları ve istifa etmedikleri için 9 işçiyi daha işten çıkardı. Şu an, mahkemenin tekrar işe alınmalarına yönelik verdiği karara rağmen, toplam işten atılanların sayısı 27. Belediye işçileri ise kararlı bir şekilde mücadeleye devam ediyor, Çarşamba günü de bir basın açıklaması yapılacak.

Belediye İş sendikasına bağlı işçiler, Sendika önderliğindeki direnişlerine 7 aydan fazladır devam ediyorlar. İşçiler Çarşamba günü saat 11.30’da belediye önünde bir basın açıklaması yaparak durumu protesto edecek ve kamuoyuna bilderecekler.

Belediye İş İstanbul 2. No’lu Şube Başkanı Hasan Gülümün konuya ilişkin yaptığı açıklama ise şöyle:

Esenyurt Belediyesi yasaları çiğnemeye devam ediyor.

7 ayı aşkın süredir işten atılmalardan dolayı Esenyurt Belediyesi önündeki direnişimiz sürerken diğer yandan hukuki olarak yürüttüğümüz mücadele sonucu 8.02.2010 günü işe alınan 6 işçi arkadaşımız 25 Şubat’ta tekrar işten çıkartıldılar. 02 Mart 2010 günü 9, 5 Mart 2010 günü 9 daha olmak üzere toplam 27 işçi son 10 günde sendikadan istifa etmedikleri için ve sendikamıza üye oldukları için işten atıldılar. Ayrıca Esenyurt Belediyesi sendikadan istifa etmedikleri için işçileri tek tek odalara çağırarak, baskı kurarak bizzat müdürler vasıtasıyla istifa ettiriyorlar. Bizler tüm bu gelişmelere karşı aşağıda bulunan tarih ve yerde bir basın açıklaması yapılacağız.

Siz kamuoyunu ve demokratik kurumlarımızı, sendikalarımızı yapacağımız basın açıklamasında bizimle birlikte olmaya, katkı sunmaya davet ediyoruz.

HASAN GÜLÜM

BELEDİYE-İŞ SENDİKASI

İST. 2 NO’LU ŞUBE BAŞKANI

Tarih :10.03.2010 Çarşamba

Saat : 11.30 (Belediye önü)

Toplanma Yeri: Esenyurt Meydanı saat 10.00