Anasayfa , Haberler , Gazi Demokratik Haklar derneğine yapılan polis baskını protesto edildi

Gazi Demokratik Haklar derneğine yapılan polis baskını protesto edildi

DHDsaldr-300x192İSTANBUL -11-09-2014 -10 Eylül gecesi Gazi Demokratik Haklar Derneği’ne baskın düzenleyen özel harekat polisleri uzun namlulu silahlarla, kapıları kırarak, sözde bir ihbar üzerine arama gerçekleştirmiş ve derneğe saldırıldığını duyup gelen 3 DHF üyesini de gözaltına almıştı. Gözaltı sırasında da işkenceye maruz kalan DHF üyeleri  fiziki şiddete de  maruz kaldı.

Gazi Demokratik Haklar Derneği’ne yapılan baskını ve gözaltıları protesto etmek amacıyla Demokratik Haklar Federasyonu Gazi örgütlülüğü bir yürüyüş düzenledi.

Gazi DHD önünde başlayan yürüyüşte “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz” yazılı pankart taşındı. Eylemde sık sık “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Gözaltılar, tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Önderimiz İbrahim Kaypakkaya” sloganları atıldı.

Gazi Cemevi önünde yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde gerçekleşen işçi katliamlarına, ülkemizde var olan çeteleşmeye, yozlaşmaya göz yuman faşist egemenler söz konusu halkın haklı mücadelesini savunan devrimciler olduğunda var oluş amacının ne olduğunu bir kez daha layığı ile gözler önüne sermiştir.

Biz onları büyük kapitalistlerin inşaatlarında karın tokluğuna çalışırken katledilen işçilerin katillerinin bekçiliğini yapmalarından biliyoruz.Biz onları mahallelerimizdeki gençlerimizi sokak başlarında zehirleyen uyuşturucu tüccarlarına sessiz kalarak ve onları kollamalarından biliyoruz. Bizler onları en küçük hak arama mücadelesine azgınca saldırılarından biliyoruz. Biz onları Haziran Ayaklanması’nda Taksim Gezi Parkı Direnişi’nde çevresine, doğasına ve yaşamına sahip çıkan halk üzerinde terör estirmelerinden tanıyoruz.” denildi.

Eyleme HDP, Halkevleri, Partizan, Mücadele Birliği, Halk Cephesi, Kaldıraç, ESP, BDSP, EMEP gibi devrimci demokratik kurumlarda destek verdi. Basın açıklaması sloganlarla son buldu.