Anasayfa , Avrupa , Fatih Belediyesi’nden Irkçı Karar: Mülteciye Ev Kiralamak Yasak!

Fatih Belediyesi’nden Irkçı Karar: Mülteciye Ev Kiralamak Yasak!

ISTANBUL | 30.09.2021 | Fatih Belediyesi, Ocak 2021 döneminde alınan kararlar kapsamında ilçede göçmenlere ev kiralanması yasaklandı.

Mültecilere yönelik ırkçı uygulamalar artmaya devam ediyor. Fatih Belediyesi, Ocak 2021 döneminde alınan kararlar kapsamında ilçede mültecilere ev kiralanması yasaklandı. Mülteciler oturma izni olsalar dahi Fatih İlçesinde konut kiralayamıyorlar.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan alınan ırkçı kararı şöyle savundu:

“Şimdi biz klasik manada bazıları gibi göçmen karşıtlığı üzerinden konuşmuyoruz. Ama şöyle de demiyoruz; yani bir şey yokmuş da demiyoruz. Bir sorun var. Bu sorun yönetilmediği zaman sorun olur. Biz yönetiyoruz. Bir karar aldık birinci ayın 17’sinden, 2021’den itibaren Fatih’te ve Esenyurt’ta; bu bizim Bakanlıktan ricamız oldu, İstanbul’da yaşama izni olan herhangi bir yabancı, ikamet izni olan bir yabancı, Suriyeli ya da başka memleketli Fatih’te herhangi bir ev kiralayamaz.”

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan konuşmasının devamında “Artık daha fazla göçmen yerleşmemeli” dedi. Sosyal dokuda tahribat oluştuğunu iddia eden Turan, Fatih’te yılın ilk 8 ayında 7 bin göçmenin ayrıldığını duyurdu. Ergün Turan ilçede 50 bin göçmen varken bu sayının azaldığını da söyledi.