Anasayfa , Haberler , Gazeteci Çelik özgürlüğüne kavuştu

Gazeteci Çelik özgürlüğüne kavuştu

TÜRKİYE|24.10.2017|Tahliye olan gazeteci DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, “Benim tahliye edilmem hatadan dönüldüğü anlamına gelmiyor” dedi.

Redhack’in ele geçirdiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerini haberleştirdikleri için yargılanan gazetecilerden Ömer Çelik hapishaneden tahliye oldu.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bugünkü duruşmada Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’in tutukluluğunun devamına karar verilirken, Çelik tahliye edilmişti.

KHK ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik’i Silivri Hapishanesi önünde ailesi, çalışma arkadaşları ve Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü Hakkı Boltan

karşıladı.

Burada kısa bir açıklama yapan Çelik, diğer meslektaşlarının hala tutuklu olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Çelik, “Hükümeti, içine girdiği yolsuzlukları ve gayrimeşru ilişkileri yansıttığımız için yargılandık. Benim tahliye edilmem hatadan dönüldüğü anlamına gelmiyor. Bu yargılamanın halen sürüyor olması ve iki arkadaşımızın halen tutuklu olması bu durumun başlıca göstergesi” dedi.

Bakan Berat Albayrak’ın davaya müdahil olmasının her şeyi gözler önüne serdiğini belirten Çelik, “Biz gazeteci olarak gerçekleri halka taşıyacağız. Türkiye başlı başına bir cezaevine dönüştürülmüştür” diye konuştu. (etha)