Anasayfa , Avrupa , Fransa‘nın Kürt politikacılarına ve kurumlarına karşı geliştirdiği siyasi operasyonlara ‚EDİ BESE‘

Fransa‘nın Kürt politikacılarına ve kurumlarına karşı geliştirdiği siyasi operasyonlara ‚EDİ BESE‘

ALMANYA | 19 – 06 – 2011 | YEK-KOM, Fransa devletinin Kürt demokratlara ve kurumlarına son günlerde yaptığı saldırıları kınayan bir açıklama yayımladı. Açıklamada aynı zamanda tutuklamaları protesto etmek için Almanya’da Fransız konsoloslukları önünde olacak mitinglere çağrı yapıldı.

ATİF de Almanya çeşitli şehirlerinde protestolarını katılacağını açıkladı. YEK-KOM’un açıklaması şöyle:

TC‘nin Kürt halkına karşı geliştirdiği askeri ve siyasi operasyonlarına denk bir biçimde seçimler öncesi Fransa devletide Kürt siyasetçilere ve kurumlarına karşı bir siyasi operasyon geliştirmiştir.

YEK-KOM ve üye derneklerimiz olarak Fransa‘nın bu siyasi operasyonlarını şiddetle kınıyor ve tutuklanan Kürt siyasetçilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Tutuklu Kürt siyasetçilerin mahkemesinin görüleceği 20 Haziran Pazartesi günü Federasyonumuz üye dernekleriyle  birlikte Almanya’nı çesitli şehirleinrde bulunan Fransa konsoloslukları önünde protesto mitingleri gerçekleştirecektir. Protesto mitinglerinde Fransa devletinin bu insanlık dışı siyasi operasyonlarını kınamak için Konsoloslukların önüne siyah çelenkler bırakacağız. Yine tutuklanan Kürt siyasetçilerin derhal serbest bırakılması içinde Almanya‘daki Kürtlerin talebini içeren mektuplar Adalet ve İçisleri bakanlarına iletilmek üzere Konsolosluklara verilecektir.

Aşagdaki şehirlerde yapacağımız mitinglere tüm yurtsever halkımızın, demokratların ve duyarlı insanları katılarak güç vermeye çağırıyoruz.

Mitinglerin Olacağı şehirler ;

Hamburg  :Damtor, Fransa Konsolosluğu Önü Saat 14.30

Hannover :Schiler Denkmal saat 13.00

Berlin :Fransız Büyük Elciligin  Önü , Pariser Platz 5 / 10117 Berlin , Saat 12.00 de

Düsseldorf :Fransa Konsolosluğu Önü Saat 12.30

Saarbrücken :Fransa Konsolosluğu Önü Saat 14.00

Stutgart :Fransa Konsolosluğu Önü Saat 17-18

Frankfurt : Fransa Konsolosluğu Önü Saat 15-16.30