Home , Avrupa , Fransa/ Reims`de yürüyüş ve Oturma eylemi düzenlendi

Fransa/ Reims`de yürüyüş ve Oturma eylemi düzenlendi

Ohne Titel„En iyi ses direnişin sesidir“ şiarıyla devrimci tutsakları sahiplenmek için düzenlenen etkinliklerin bir tanesini daha 4 Eylül 2016 pazar günü Fransa’Reims şehrinde gerçekleştirildi.

„Son süreçte Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ında yaşanan askeri darbe sonrasınca uygulamaya konulan OHAL saldırılarının artması ve hız kazanmasıyla birlikte emekçi halklarımız üzerinde ve özelde de Türkiye zindanlarında yaşanan saldırıları devrimci tutsakları üzerinde estirilen devlet terörünü protesto etmek ve kınamak için, Reims kentinde Partizan tarafından  basın açıklaması yapıldı ve  sonrasında bir yürüyüş organize edildi.
ATiK ve Yeni Kadın bayraklarının olduğu  etkinlikte, “Türkiye zindanlarındaki devrimci tutsakların kahramanca direnişini selamlıyoruz. ” UPOTUDAK -Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi” imzalı pankart yanında, “Liberte Abdullah Öcalan” pankartıyla Reims Mesopotamie derneği de yürüyüşte yerini aldı.

Ohne Titel 2
Reims şehri merkezi Place d’erlon’da toplanarak komünizm ve devrim şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu yapılarak basın açıklaması okunduktan sonra, Kitle Reims Gar’ına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşü uzaktan yönlendirmeye çalışan polise rağmen yürüyüş komitesi kendi güvenliğini alarak inisiyatifli bir şekilde ana yolu trafiğe kapatarak oturma eylemini gerçekleştirdi.

Sloganların atılması ve basın açıklaması okunurken Fransız yerli halkınında sloganlara ortak olması kitleyi coşturdu. Tekrar yürüyüşe geçen kitle Reims tren garınında içine girerek burada da  oturma eylemi gerçekleştirdi.

Ağırlıklı olarak Fransızca ve Kürtçe , Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ındaki tüm politik tutsaklara özgürlük talepli sloganlar atıldı.
Devrimci tutsakların yalnız olmadığı ve sahiplenildiği bir kez daha güçlü şekilde alanlarda haykırılmaya devam edilecektir denilerek eylem sonlandırıldı