Home , ATİK , Fransa Devletinin Kürtlere ve Kurumlarına Yönelik Estirdiği Terörü Nefretle Kınıyoruz!

Fransa Devletinin Kürtlere ve Kurumlarına Yönelik Estirdiği Terörü Nefretle Kınıyoruz!

ATİK | 07 – 06 – 2011 | Fransa’da uzun dönemdir işçi ve emekçilere, özelde göçmenlere yönelik uygulanan baskılar hızını kesmeden devam ederken, bu uygulamaları protesto edenlere karşıda, tutuklama terörü artarak devam ediyor. Bu baskı ve şiddet sonucunda, çok sayıda ilerici ve devrimci gözaltına alınarak tutuklanmış,  sorgusuz bir şekilde yıllarca cezaevinde tutulmuşlarıdır. Bu durumla yetinmeyen ırkçı Sarkozy iktidarı, yakın dönemde Romen halkını istenmeyen halk ilan ederek, topluca sürgüne tabi tutmuştur.

Bu saldırılarına bir yenisini ekleyen ırkçı Sarkozy iktidarı, 4 Haziran cumartesi günü Kürt derneklerine yönelik yapılan baskınlar sonucu birçok kişiyi gözaltına almıştır. Bu saldırıyı kabul etmeyerek sokağa çıkan halka şiddetle saldıran polis, gaz kullanarak gösterileri dağıtmaya çalışırken, çok sayıda insanı gözaltına almıştır. Tüm bu yaşananları ve gözaltına alınan insanların serbest bırakılması için aynı gün yapılan yürüyüş çağrısına tahammül göstermeyen Fransa polisi, iki derneğe birden baskın düzenlemiştir. Yine bu baskınlarda yoğun bir şekilde şiddet uygulayan polis; kadın, çocuk demeden plastik mermi, gaz bombası kullanarak çok sayıda insanı yaralamış, birçok Kürt siyasetçisine onur kırıcı davranışlar uygulayarak gözaltına almıştır.

Son birkaç gündür Kürt halkına ve kurumlarına karşı reva görülen bu insanlık dışı uygulamalar sonucunda çok sayıda insan gözaltına alınmış veya hastanelik edilmiştir. Bizler ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) olarak Fransa devletinin uygulamaya koyduğu baskı ve şiddeti nefretle kınıyor, Kürt halkının yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Uygulanan şiddet sonucunda yaralananların biran önce sağlıkların kavuşmalarını temmeni ederken, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Kürt halkına ve kurumlarına karşı uygulamaya konulan bu anti-demokratik ve ırkçı baskıları protesto etmek için hafta sonu yapılacak yürüyüşe tüm göçmen emekçileri destek vermeye bu saldırılara yanıt olmaya çağırırken, Fransa devletinin, uygulamaya soktuğu ayrımcı ve ırkçı saldırılara son vermeye davet ediyoruz.

Kürt halkına yönelik baskınlarda gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın!

Her türlü ayrımcı ve ırkçı saldırılara son!

ATIK_Fransa_Kurt_Dernekleri – DOC

ATIK_Fransa_Kurt_Dernekleri – PDF