Home , Haberler , Ankara’da Ulusal Sorun – Kürt Sorunu konulu sempozyum gerçekleşecek

Ankara’da Ulusal Sorun – Kürt Sorunu konulu sempozyum gerçekleşecek

dhfANKARA | 12 – 06 – 2009 | 27-28 Haziran tarihlerinde Ankara’da Ulusal Sorun – Kürt Sorunu’nun tartışılacağı bir sempozyum gerçekleştirilecek. Demokratik Haklar Federasyonu tarafından düzenlenen sempozyuma Temel Demirer ve İsmail Beşikçi gibi aydınların yanısıra, Partizan ve farklı devrimci-demokratik kurumlar da katılım sağlayacak.

İbrahim Kaypakkaya’ya atfen yapılacak sempozyum’da ulusal sorun, güncel ve milyonlara hitap eden bir konu olması bakımında geniş bir şekilde ele alınıp tartışılacak. Ortadoğu ve Türkiye’nin siyasal yapısında can alıcı öneminin yanısıra Ulusal Sorun son dönemde DTP’nin seçim zaferi, Kürt Ulusal Hareket’in kurtuluş mücadelesi, emperyalizm’in stratejisi ve Kürt Konferansı noktalarında oldukça yoğun gündeme gelen bir konu.

Sempozyum’daki amaç ise DHF tarafından ‘genel olarak ulusal sorunda, özelde ise Kürt ulusal sorununda, halkların ve ezilen ulusların çıkarları temelinde, farklı fikirlerle konuyu tartışmak; emperyalizmin ve gerici sınıfların ideolojik hegemonyasının aşılması ihtiyacını ortaya koyarak, bu mücadele zemininde mütevazı bir katkı sunmak’ şeklinde özetleniyor.

2 günde toplam 4 oturum şeklinde gerçekleşecek sempozyum’da ilk gün Ulusal Sorun kavramı ve tarihi ele alınacak, ikinci gün ise Türkiye somutuna yansıması ve çözüm yaklaşımları ele alınacak.

Sempozyuma Ender HELVACIOĞLU, Metin KAYAOĞLU, Emrah CİLASUN , Yüksel AKKAYA ,  Mete KAYNAR, İsmail BEŞİKÇİ , M. Kemal COŞKUN, Şehmuz GÜZEL (Tebliğ sunacak), Temel DEMİRER , Sait ÇETİNOĞLU, Babür PINAR, Muzaffer ORUÇOĞLU, Sibel ÖZBUDUN, Recep MARAŞLI ve Sinan ÇİFTYÜREK katılacak.

Devrimci ve demokrat kurumlardan ise PARTİZAN, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu, Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi  ve Sosyalist Demokrasi Partisi katılım sağlayacaklar.