Anasayfa , Avrupa , Frankkfurt’ta Ferinaz İçin Eylem

Frankkfurt’ta Ferinaz İçin Eylem

11216075_1423280754657807_236958268_nFRANKFURT | 10-05-2015 | Mahabad’da İran rejimi istihbaratçıları tarafından saldırıya maruz kalan ve intahar eden Ferinaz Xosrowani için bir eylem gerçekleştirildi. İran istihbaratılarından kendisini korumaya çalışan Ferinaz’ın, tecavüze uğramamak için 3 gün önce intihar  etmişti. Bunu üzerine halk Ferinaz’ın katledilmesinde sonra oteli ateşe verdi ve Mahabad kentinde olağanüstü hal ilan edildi.

Frankfurt’ta kadın kurumları tarafından yapılan çağrı ile Ferinaz’ın katledilmesi protesto edildi. Yeni Kadın, MKM, İran Kadın örgütünün katılımı ile gerçekleşen eylemde açıklamalar yapıldı, sloganlar atıldı ve eylem alkışlarla son buldu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Yeni Kadın MYK temsilcisi şunları vurguladı; ‘Bugün günlerden Ferinaz, bugün günlerden isyan… İran’da tecavüzcüsünü öldürdüğü için idama mahkum edilen Reyhaney gibi, tecavüze direndiği için direnerek yakılan Özgecan gibi ve tecavcüzcüsünü öldürdüğü için müebbet hapse mahkum olan Nevin gibi, dinimiz, dilimiz, rengimiz ne olursa olsun mücadelemiz ortaktır. Ferinaz Xosrowani bu onurlu duruşu ile kadın özgürlük mücadelesinde kadının özgürlüğünün, değerinin ve azmini tüm dünyaya birkez daha göstetrmiştir. SUSTURULAN BİR KADIN YÜREĞİ DAHA ARTIK MİLYONLARCA YÜREKTE ATIYOR!’