Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’tan Bakur’a Dayanışma Sesi Yükseldi

Frankfurt’tan Bakur’a Dayanışma Sesi Yükseldi

demoffm1FRANKFURT |23-01-2016| Türkiye Kürdistanı’nda süren savaş ve direnişe dikkat çekmek ve TC saldırılarını lanetlemek için Frankfurt kentinde ikibine yakın kitle sokaklara çıktı.

Demokratik Güçbirliği bileşenleri ve Alman kurumlarının ortaklaşa düzenledikleri etkinlik öğleden sonra Anagar’dan miting olarak başladı. Platform adına yapılan ortak açıklama sonrasında marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçildi.

Hochtaunus Alevi Birliği’nde açlık grevine yatan grevcilerin de yer aldığı yürüyüşte, onlar adına almanca bir açıklama okundu.

Anagar istasyonu’ndan tarihi Römer alanına kadar yapılan yürüyüşte sloganlar atıldı, türküler ve marşlar çalındı. Cizre, Silopi, Sur ve Nusaybin’de süren direnişler hakkında bilgiler verildi. Yürüyüşte sık sık ‘Kürdistan Faşizme Mezar olacak!’, ‘Çocuk Katili Erdoğan!, Kürdistan’da ki katliama son! Almanya Finanse ediyor, Türkiye bombalıyor!, Terörist Erdoğan!, TC Ordusu Kürdistan’dan Defol!, Biji Berxwedan a Bakur!’ gibi almanca, türkçe ve kürtçe sloganlar atıldı.

Römer alanında yapılan kapanış mitinginde Nav Dem adına bir konuşma gerçekleştirildi. ardından Şırnak ve Amed ile telefon bağlantıları gerçekleştiridli. Canlı telefon bağlantısı ile irtibat sağlanan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bölgede yaşananlar hakkında bilgiler verdi. Bölgede güvenlik güçlerinin tam anlamıyla katliam yapma girişimlerine tanık olduklarını anlatan Sarıyıldız, halkın direnişe devam edeceğini belirtti.

Platform adına yapılan konuşmada, Kürdistan’da ki direnişin meşru olduğu vurgulandı ve dayanışma etkinliklerine devam edileceği vurgulandı.