Anasayfa , Avrupa , Mr. Cool (Anton Magnusson) ile Simon Gärdenfors’un Klibine Yoğun Tepki

Mr. Cool (Anton Magnusson) ile Simon Gärdenfors’un Klibine Yoğun Tepki

İsveç|30.06.2018| Mr. Cool (Anton Magnusson) ile Simon Gärdenfors’un oluşturduğu müzik grubunun yayınladığı bir müzik klibi nedeniyle, grup sosyal medyada teşhir edilerek yoğun tepkilerle karşılaştı.

İsveç’te bir müzik grubu şarkıları için hazırladıkları klibi YouTube kanallarında yayınlayıp paylaşmaları üzerine yoğun tepki alarak gündem oldular. Sosyal medya üzerinden örgütlenen kitle grubun başta Stockholm ve Göteborg olmak üzere çıkacakları proğramlar yoğun baskı nedeniyle ardısıra iptal ediliyor.

Tepkiye yol açan konu grubun yayınladıkları klipte bir oyuncak bebek ile bebek tecavüzünü simgeleyen görüntülerin olmasının yanında şarkı sözlerinin de bebek tecavüzlerini öven içerikte olması. Grubun mizah anlayışına tepki gösteren ve sosyal medyayı örgütleyen Jonatan Alfven adındaki duyarlı bir vatandaş, sosyal medya hesabı üzerinden grupa mesaj yollayarak konuya ilişkin ne amaçladıklarını sordu. Aldığı cevap grup üyelerinin psikolojik rahatsızlıkları olduğu kanısını güçlendiriyor. Verdikleri cevapta çocuk tecavüzlerini teşvik etmek istediklerini, bunu başardılarsa harcadıkları paranın ve verdikleri emeğin boşa gitmemiş olacağını belirtmekle birlikte bir bebeğin bir kez tecavüze uğrayarak ömür boyu travma yaşayacak olması nedeniyle devamlı tecavüz edilmesi gerektiğini belirttiler.

Yoğun şikayetler ve suç duyuruları üzerine turneleri ardısıra iptal edilen ve edilmeye devam eden grup hakkında henüz adli soruşturma açılmadı. Konu kimilerine göre ironi kimilerine göre sanat, “insanım” diyenlerin için ise çocuk istismarcılığı, cinsel taciz ve psikolojik rahatsızlığın dışa vurumudur ve burjuva popüler kültüründe bile yeri olamayacak niteliktedir.