Home , Haberler , Dersim’de katliamlara karşı “İnsan Zinciri”

Dersim’de katliamlara karşı “İnsan Zinciri”

dersim_akdın_eylem_2Dersim: Ankara Katliamı ve T.Kürdistanı’nda yaşanan katliamlar için insan zinciri yapıldı. Dersim’de KESK Dersim Şubeler Platformu çağrısıyla Sanat Sokağı’nda toplanan emek ve demokrasi bileşenleri Ankara Katliamı ve T.Kürdistanı’nda sokağa çıkma yasakları ilan edilerek devletin yaptığı katliamı protesto etme amacıyla insan zinciri yapıldı.

Özgürlük Meydanı’nda alkış ve zılgıtlarla başlatılan insan zincirine esnafta alkışlarla destek verdi. Özgürlük Meydanı’ndan, Seyit Rızaya kadar uzanan insan zinciri, sokaklar arasında yürüyüş yapılarak devam etti. “Barış şehitleri ölümsüzdür”, “Cizre halkı yalnız değildir” sloganlarıyla yürüyüş Belediye Yeraltı Çarşısı üstünde son buldu.

dersim_akdın_eylem_1Burada Eğitim-Sen Şube başkanı Süleyman Güler basın açıklamasını okuyarak, Ankara Katliamını 4.ayında yaşamını yitirenleri anarak, T.Kürdistanı’nda sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte devletin bölgedeki katliamlarını protesto etmek için insan zinciri oluşturduklarını ifade etti. Açıklamada “Savaş ölüm, kan ve gözyaşı demektir. Bu ülke topraklarına ve halkına reva görülen zulüm ve ölüm müdür? Biat etmek ve boyun eğmek tek yol olarak dayatılmaktadır. Oysa bu ülkede yaşayan herkesin ülkenin geleceğine dair söz söyleme hakkı vardır.” sözleriyle devletin yürüttüğü kirli savaşın teşhiri yapıldı.Basın açıklaması Güler’in “Bir kez daha katliamları kınıyor ve belirtmek istiyoruz ki; Barış mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz, baskılara boyun eğmeyeceğiz, karanlığa teslim olmayacağız” sözleriyle sonlandı.