Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta Seçim İnisiyatifi Oluşturuldu

Frankfurt’ta Seçim İnisiyatifi Oluşturuldu

FRANKFURT |17.12.2016| 2017 yılında yapılacak Almanya genel seçimlerine yönelik hazırlıklar devam ediyor. Frankfurt’ta ADHK’ya bağlı Enternasyonal Merkez derneğinde yerel seçim inisiyatifi oluşturuldu.

2 Ekim 2016 tarihinde Enternasyonalist Birlik tarafından yapılan seçim kongresi sonucu merkezi düzeyde bir seçim meclisi oluşturulmuştu. Seçim meclisinin aldığı karar çerçevesinde önceki gün Frankfurt yerelinde de bir seçim inisiyatifi oluşturma etkinliği gerçekleşti.

Yapılan saygı duruşunun ardından Çav Bella marşı türkçe ve almanca okundu. Ardından seçim çalışmalarına ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterildi ve seçim manifesteso ve prensipleri üzerine açıklamalar yapıldı.

Yapılan sunumların ardından tartışma bölümünde, seçim sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında öneriler sunuldu. Seçimden ne alşalıması gerektiği ve bu süreci nasıl kullanılması gerektiğine dair fikirler dillendirildi. Seçimlere katılımın gerçekleşebilmesi için bölge çapında enaz 2000 destekçi imzaların toplanması gerektiği vurgulandı. Yapılan tartışmalarda sokak eylemlerine ve semt/mahalle, işçi-emekçi sorunlarına daha duyarlı olunması gerektiği dile getirildi ve Alman devletinin göçmenler, mülteciler ve devrimciler üzerindeki baskılarının daha fazla teşhir edilmesi gerektiği vurgulandı.

Hessen seçim listesi bir katılımcı tarafından okundu. Seçim listesinde 129 b davasından Münih’te yargılanan devrimci Deniz Pektaş ikinci sırada yer aldı. Listede ayrıca bir YDG aktivisti ve birde ATİF aktivisiti yer alıyor. Yapılan etkinlikte seçim inisiyatifinin 3 kişilik yönetimi, 2 mali sorumlu ve birde denetmen seçildi.

Enternasyonalist Birlik tarafından genel seçimlere ilişkin bir Enternasyonalist Liste hazırlanmıştı. Alman seççim kanunları ortak bir seçim listesine onay vermediği için seçimler Enternasyonalist Liste/MLPD adıyla kamuoyuna duyurulmuştu.

2017 yılının Eylül ayında yapılacak genel seçimlerde Enternasyonalist Liste adayları Enternasyonalist Birlik tarafından belirlenmişti. Enternasyonalist Birlik içiresinde şu kurumlar yer alıyor; ADHF, AGİF, ATİF, Filistin Demokratik Kongresi, Komala, Linkes Forum, MLPD, PFLP, Rebell, Yaşanacak Dünya, Young Struggle, YDG. AKAB gözlemci olarak süreci gözlemleyeceğini ve kararını ileriki süreçte vereceğini duyurmuştu.

Daha fazla bilgi için http://www.internationalistische-liste.de