Home , Avrupa , Mültecilerle Dayanışma Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Mültecilerle Dayanışma Yürüyüşü Gerçekleştirildi

multecidarmstadtDARMSRADT | 04 – 07 – 2014 | 2012 yılında önce Kreuzberg’deki Oranienplatz meydanında çadır eylemine başlayan, ardından da bir bölümü Gerhart Hauptman Okulu’nun eski binasına yerleşen mültecilere oturum hakkı ve çalışma izni verilmesini talep eden yaklaşık 150 kişi bugün öğleden sonra Darmstadt’da Luisenplatz meydanında toplandı.
Sloganlar eşliğinde önce Yesiller partisinin binasina yürüyen göstericiler basın açıklaması yaptı. Açıklamada; ‚Berlin’in Kreuzberg semtinde mülteciler tarafından işgal edilmiş eski bir okul günlerdir polis tarafından boşaltılmak isteniyor.Gerilim polisin geçen Salı günü Ohlauer Caddesi’nde bulunan ve mültecilerin işgal ettikleri Gerhart Hauptmann adlı eski okulu boşaltmak için operasyon düzenlemesi üzerine başladı. Almanya’nın farklı eyaletlerinden gelen yüzlerce polisin binanın çevresine konumlandığı operasyon karşısında bazı mülteciler okuldan ayrılmayı kabul ederken bazıları ise kendilerini binaya kapatarak eyleme başladı.
Polisin operasyonu sonlandırması, okuldaki herkese oturum hakkı verilmesi ve okulun mülteci hareketi için bir politik ve sosyal merkez olarak tanınması gerekiyor’ denildi. Açıklamanın ardından Yönetime ve Bürokrasiye karşı taleplerini açıkladılar.
Bunlar; ‘Ellerinizi yasayabilmek icin isgal edilen okuldan cekin!, ‘ DUBLIN Ii-Emri ile yapılan tüm sınırdışılar derhal durdurulsun’ idi. Talepler açıklandıktan sonra Yesiller partisinden Jochen Partsch’in Darmstadt’da Luna Parkı açılışında konuşmacı olarak yer aldığının ögrenilmesi üzerine eylemciler sloganlarla sahneyi işgal ederek konuşmasını böldü. Eylem Jochen Partsch’in sahneden inmesiyle sonuçlandı.

NOT: Şu an 50-60 civarında mülteci halen Berlin’de hakları için mücadelelerine
devam ediyor. Aralarından yaklaşık 20 tanesinin çatıya çıktığı bildiriliyor.
Bu kişiler polisin içeri girmesi durumunda kendilerini aşağıya atacaklarını söylüyor.

Mültecilerin eylemlerine destek amaçlı Frankfurt’ta da „Berlin’de ve heryerde! Fight Fortress Europe“ diye bir dayanışma eylemi yapılacak. Tarih: 05.07.2014 Saat: 19:00 Yer: Campus Bockenheim
Hiçbir insan illegal değildir.
Sınır yok köken farkı yok. Sınırdışıları Durdurun!

multecidarmstadt1