Anasayfa , Haberler , Frankfurt’ta Irkçılığa Karşı Miting Düzenlendi

Frankfurt’ta Irkçılığa Karşı Miting Düzenlendi

FRANKFURT|18.12.2021| Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’ nun (ATİK) örgütlediği  ‘Irkçılık Bir Düşünce Değil Suçtur’ kampanyası çerçevesinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde bugün (18 Aralık) bir miting düzenlendi. Miting, bir buçuk aylık bir kampanya sürecinin kapanış eylemi olarak düzenlendi.

ATİK, Yeni Demokratik Gençlik (YDG) , Yeni Kadın, MLPD, Rebell ve Enternasyonalist Birlik’ in(Internationalistisches Bündnis) ortak  düzenlemiş olduğu miting, kampanyanın içeriği ve yapılış amacına yönelik bir açılış konuşması ile başladı. KPD’nin Yeniden İnşası İçin İşçi Birliği (Arbeiterbund für den Wideraufbau der KPD) adına yapılan konuşmasında ırkçılığın sistematik bir sorun olduğuna ve ırkçılığa karşı mücadelenin aynı zamanda kapitalizme karşı verilen bir mücadele olduğuna vurgu yapıldı.

ATİF adına yapılan konuşmada Avrupa’da yükselen ırkçı saldırılara, bu saldırıların bireysel saldırılar olarak yansıtıldığına ve bu saldırıların sistematik saldırılar olduğuna vurgu yapıldı. Marksist Leninist Partisi Almanya adına yapılan konuşmada tüm sorunların temelinde sınıf çelişkisinin yattığına dolayısıyla işçilerin örgütlülüğünün önemli olduğu söylendi. Daha sonra

Yeni Demokratik Gençlik ve Yeni Kadın adına ortak bir konuşma yapıldı. Konuşmada ırkçılığın yansıtıldığı gibi sadece Ortadoğu, Asya veya Güney ülkelerinde değil, aynı zamanda Avrupa ülkelerinde de bir egemenlik aracı olarak kullanıldığına vurgu yapıldı. Bu sorunun sistematik bir sorun olduğu ve buna karşı var olan mücadele araçlarının daha da genişletilmesi gerektiği söylendi.

Gençlik örgütü Young Struggle ise Hanau Katliam’ a dair görülen davasının sonlandırılmasına ve alman mahkemesinin katliami sadece bireysel bir eylemmiş gibi göstermesine dikkat çekti.

Eylem ‘Faşizmin arkasında kapitalizm var, kurtuluş için savaş enternasyonaldir’ ve ‘Irkçılığa ve Faşizme karşı omuz omuza’ gibi sloganlar eşliğinde başarı ile sonuçlandı.