Home , Avrupa , Frankfurt’ta İran Konsolosluğu Önünde İşçilerle Dayanışma Eylemi

Frankfurt’ta İran Konsolosluğu Önünde İşçilerle Dayanışma Eylemi

FRANKFURT |21.12.2018|İran İşçileriyle Dayanışma Komitesi tarafından kötü hava koşullarına rağmen Frankfurt’ta bulunan İran Konsolosluğu önünde eylem düzenleniyor.

Dayanışma komitesinden Shahnaz Morattab, İran’da 5 aydan uzun süredir maaşlarını alamayan işçilerin çalışma koşullarının da çok kötü olduğunu belirtti. Bu nedenle eyleme çıkan işçilere saldıran hükümet yetkililerini ve polisi kınayan Shahnaz, 41 işçinin tutuklandığını belirtti.

Frankfurt YDG ve Frankfurt Atif’in de katıldığı eylem boyunca politik tutsaklarla dayanışma sloganları atıldı. Kitle müzik ve sloganlarla İran yönetimini protesto etti.

Frankfurt YDG ve ATİF adına konuşan YDG temsilcisi de dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini ve bu faşizmi Türkiye Cumhuriyeti’nden, Mustafa Kemal’den ve bugün de Erdoğan’dan doğru tanıdıklarını ve her gün faşizme karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Internationalistisches Bündnis Rhein-Main temsilcileri de eyleme katılarak dayanışma mesajı gönderdi.

İran Konsolosluğu önüne tutuklanan işçilerin fotografları ile „Trumpizme, İslamizme ve Kapitalizme Hayır“ yazılı dövizler asıldı. Aynı zamanda konsolosluk önünde kısa bir yürüyüş yapıldı, yürüyüşe katılanlar arasında İran Komünist İşçi Partisi(WPI) de bulunuyor.