Anasayfa , APP , Frankfurt‘ta eleştirel ve birleşik mücadeleci protesto Mitingi

Frankfurt‘ta eleştirel ve birleşik mücadeleci protesto Mitingi

FRANKFURT|20.03.2021|18 Mart 2021 tarihinde saat 17:00 de Frankfurt Hauptwache meydanında Paris Komünü kuruluşunu kutlamak, Komünarları anmak ve politik tutsaklarla dayanışmak için başarılı bir etkinlik organize edildi.

Bu birleşik etkinlikte paris komünü direnişleri, şehitleri ve tutsakları için anlamlı bir anma etkinliği gerçekleştirilirken, aynı zamanda uluslararası politik tutsakların durumu ve talepleri gündeme getirildi. Filipinler ve Türkiye’deki politik tutsakların durumuyla ilgili raporlar verildi. 

Bununla birlikte Abdullah Öcalan (Türkiye), Gerorge Abdallah (Fransa), Ahmat Saadat (İsrael), Dr. G.N. Saibaba (Hindıstan), Mumıa Abu Jamal, Ana Belen Montes ve Leonard Peltier (ABD), Dimitiris Koufantinas (Yunanistan), Musa Aşoğlu (Almanya), Jafar Azimzadeh (İran) Ağır hasta kadın tutsaklar Tenzile Acar, Fatmak Tokmak, Süreyya Bulut, Musude Pehlivan, Gülistan Abdo, Hazine Alçı (Türkiye) hakkında bilgiler verildi ve derhal özgür kalmaları talep edildi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail hükümeti tarafında yasaklanarak terör listesine alınan tutsaklar ve aileleriyle dayanışma örgütü Somidoun örgütü adına filistinli politik tutsakların, ailelerin ve halkın mücadelesinin hedefleri ve talepleri üzerine kitlede büyük yankı bulan bir konuşma yapıldı

Yine Almanya’da emsal teşkil eden basında Münih Koministler davası olarak haberleri yapılan davanın sonuçları ve sonrasında devam eden baskılar ve bu tür sınırdışı tehdidi gibi yeni tür baskıların sonlandırılması talebi dile getirildi. 

Ayrıca MLPD örgütü eski genel Sekreteri ve bu örgütün iç yayın organı Devrimci Yol’un redaktörü Stefan Engel’e yönelik alman sisasi polisi tarafından başlatılan ‚Tehlikeli İnsan‘ muamelesi eleştirildi ve derhal geri çekilmesi talep edildi. Enternasyonalist Birlik örgütün başlattığı ‚Anti-Komünizme Şans Verme‘ kampanyasının içeriği ve talepleri kamuoyu ile yeniden buluştu.

Enternasyonalist Birlik ve Kürt Toplumsal Özgürlüğü örgütü AZADİ adına mesajlar okundu ve birleşik devrimci mücadelenin önemi üzerine vurgular yapıldı. Etkinliğin müzik programı bölümünde ise Grup Simurg ve Los Pueblos isimli Grup elemanları direniş türkileri söyleyerek kitleyi coşturdular. Yağmura ve yeniden yağma ihtimaline rağmen 150 üzerinden insan bu mitinge katılarak destek sundu ve aktif katılım sağladılar.

 

Bu etkinliği imzalayan kurumlar: 

Internationalistisches Bündnis Rhein-Main, ATİK, AZADİ, ATİF, AGİF, ADHK, MÜCADELE BİRLİGİ, KCDK-E, NEUE FRAU, YDG, SYM, Revolutionärer Einheitskampf Türkei / Kurdistan”, MLPD, Arbeiterkommunistische Partei Irans, UPOTUDAK (Internationales Komitee zur Solidarität mit politischen Gefangenen), Mumia Abu Jamal – Solidarität FFM, Leonard Peltier Support Group Rhein-Main e.V. Germany, Verein zur Unterstützung indianischer Jugend-Kultur und Menschenrechtsprojekte, SAMIDOUN Palästina, Komitee für Freilassung alle politischen Gefangenen im Iran, Internatıonale Jugend, Palästinensichse Gemeinde Hessen e.V. und Palästina Forum Nahost-FFM, Bir-Kar FFM.