Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta Acunbay ile Dayanışma

Frankfurt’ta Acunbay ile Dayanışma

acunbayaktionFRANKFURT | 15 – 12 – 2014 | Demokratik Güçbirliği Frankfurt bileşenleri tarafından, Muzaffer Acunbay ile dayanışma etkinliği gerçekleştirildi. Frankfurt Enternasyonalist Eylem Birliği tarafından da desteklenen dayanışma eylemi Yunanistan konsolosluğu önünde gerçekleşti.

Muzaffer Acunbay hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra, bir heyet oluşturularak Yunanistan başkonsolosu ile bir görüşme gerçekleşti. Yapılan görüşmede Acunbay hakkında son bilgilendirme yapıldıktan sonra bir ay önceki eylem sırasında verilen dosyanın akıbeti soruldu. Başkosolos, ikinci dosyayı kabul ettikten sonra Acunbay’ın akıbeti hakkında henüz ellerine bilgi gelmediğini, yeni yılda bu konu üzerinde duracaklarının teminatını verdi.

Heyet, sözkonsu durumun antidemokratik olduğunu ve Yunanistan’ın yasalara aykırı bir işlem yaptığını, Acunbay serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi. Avrupa’nın bir ok şehrinde eylemlerine devam edeceklerini belirten heyet sözcüleri, Yunanistan’ı bu konuda rahat bırakmayacaklarını, bu antidemokratik durumun takipçisi olacaklarını belirttikten sonra konsolosluktan ayrıldılar.

Eylem yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi. Yapılan son konuşmada ayda enaz bir defa konsoloslk önünde olunacağı belirtilen açıklamada, Acunbay’a ve tüm politik tutsaklara özgürlük talebi yinelendi.