Home , APP , Avrupa Demokratik Güç Birliği Düsseldorf Eylemi

Avrupa Demokratik Güç Birliği Düsseldorf Eylemi

DÜSSELDORF|10.04.2021|Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) başlattığı „Faşizmi Birlikte Yeneceğiz“ kampanyası kapsamında Almanya’nın Düsseldorf  kentinde bugün bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş saat 15:30’da DGB Haus önünde başladı. Cornelius Platz’a kadar yapılan yürüyüş ardından bir miting düzenledi. Yürüyüş ve mitingde HDP’ye dönük kapatma tehditleri ve TC’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı protesto edildi.

Mitingde Avrupa Demokratik Güç Birliği adına Çiğdem Devran ve Süleyman Gürcan, FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever, Die Linke Almanya Federal Gençlik Sözcüsü Jan Schiffer, PD Federal Gençlik Temsilcilerinden Jan Diren, Lisa Feminist Eylem Düsseldorf Temsilcisi ile HDP eski milletvekilleri Ziya Pir ve Besime Konca birer konuşma yaptı.

ATİK eşbaşkanı Süleyman Gürcan almanca yaptığı konuşmada „Bugün 10 Nisan’da Avrupa çapında bir kampanya başlatıyoruz. „Faşizmi Birlikte Yeneceğiz“ sloganıyla başlattığımız bu kampanyada tüm Avrupa’da sokağa çıkarak; emperyalizme ve faşizme karşı mücadele çağrısı yapacağız. Kampanyada Avrupa’daki ırkçılığı, faşizan siyaseti ve Avrupa ülkelerinin faşist iktidarlarla birlikte çalışmasını kınayacağız. Avrupa ülkelerinin faşist Türk devletine verdiği destekle HDP kapatılmak isteniyor. İstanbul sözleşmesinden bir gece yarısı çıkıldı. Milletvekili Sayın Gergerlioğlu abtest alıp namaz kılmasına bile müsade etmeden göz altına alındı. Kürtlere, Alevilere, işçilere, kadınlara ve LGBTİ+ lara yönelik saldırılar giderek yoğunlaşmaktadır.
Tüm bunlara karşı yerli ve göçmen demokrasi güçleri Avrupa’da ortak mücadeleyi büyütmeliyiz. Avrupa halklarını kendi ülke hükümetlerinin faşist TC’ye verdiği desteğin durdurulması için mücadele etmeye çağrıyoruz.“ dedi.

Çiğdem Devran ise yaptığı konuşmada şöyle dedi: „Faşizm bizi çok iyi tanır. Ama bizim de onu çok iyi tanıdığımızı biliyor. Ona teslim olmayacağımızı, asla diz çökmeyeceğimizi çok iyi bilir. Bugün bütün dünyada yeni bir sermaye birikimi isteyen faşistler üstümüze gelmekteler. HDP’nin kapatılması, Boğaziçili gençlerin gözaltına alınması, İstanbul sözleşmesinin bir gece darbesi ile kaldırılması, milletvekillerine dönük baskılar faşizmin adımlarıdır. Biz buna geçit vermeyeceğiz ve omuz omuza mücadele yürüteceğiz. Yaşasın devrimci dayanışma.“

Eylemde atılan sloganlar ve taşınan pankartlarla „Türk devletinin faşizan uygulamalarına karşı ortak mücadeleyi büyütme“ mesajı verildi.

Yürüyüşe Avrupa Parlamentosu Die Linke milletvekili Özlem Demirel de katılarak dayanışmada içinde bulundu.