Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta Açlık Grevi 3. Gününde devam ediyor

Frankfurt’ta Açlık Grevi 3. Gününde devam ediyor

Frankfurt |16.01.2019| Hochtaunus Alevi Kültür Merkezi’nde 3. Gününe giren açlık grevinde Strasbourg mitingi ziyaret edildi. Yanı sıra Frankfurt kent merkezinde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Günün sonunda ise grev ekibine Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) ve NoNato grubu tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Frankfurt kent merkezinde açılan stantta açlık grevi ve gelişmeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan açıklamada, Türkiye zindanlarında Leyla Güven öncülüğünde başlatılan süresiz açlık grevinin nedenlerine, Abdullah Öcalan ve politik tutsaklar üzerindeki tecrit ve baskılara dikkat çekildi. Ayrıca Van hapishanesinde ölüm orucunda bulunan Kadir Karabak ve Esat Naci Yıldırım’ın ölüm orucu içinde olduklarının altı çizildi ve talepleri dile getirildi. Ayrıca Almanya’nın Hamburg kentinde devam eden Halil, Can ve Loic’in tutsak olarak yargılandıkları G20 duruşmalarına ilişkinde bilgilendirme ve tutsakların sahiplenilmesi gerektiğine dair çağrı yapıldı.

ANF Images

Grev Ekibinden Strasbourg’a Ziyaret

Açlık grevinde bulunan bir ekip, Strasbourg’ta Avrupa Parlamentosu önünde düzenlenen mitinge ziyarette bulundu. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişçileriyle görüşen ekip miting alanında dayanışma mesajlarını iletti. Mitingin sonlanmasının ardından yeniden eylem alanı olan Hochtaunus AKM’ye dönüldü.

Alman Kurumlarından Dayanışma

Açlık grevinin yapıldığı Hochtaunus AKM’ye kurumlardan ziyaretler devam ediyor. Enternasyonal Birlik ve bileşenlerinden MLPD adına bir dayanışma gerçekleştirildi. MLPD adına yapılan açıklamada dayanışmanın önemine vurgu yapıldı, demokratik talepleri destekledikleri ve ortak mücadelenin önemli olduğu dile getirildi.

NoNato grubu adına yapılan kısa açıklamada, Türk devletinin İslami faşist grupları desteklediğini, Batı emperyalistlerinin de bu savaşın kışkırtıcıları olduğunu dile getirdi ve Alevi inancının ileri dinamiklerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamaların ardından etkinliğe, grevi ziyaret eden Kenan Seren’in türküleri ile devam edildi.

Pazartesi başlatılan dayanışma amaçlı açlık grevi Perşembe (17 Ocak) günü sona erecek. Yarın Hochtaunus AKM’de saat 18:00’da yapılacak basın açıklaması ile kamuoyuna yönelik değerlendirme yapılacak ve sonraki gelişmelere ilişkin bilgiler verilecek.