Home , Avrupa , Hannover’de Miting “ Unutmayacağız Hesabı Sorulana Kadar“

Hannover’de Miting “ Unutmayacağız Hesabı Sorulana Kadar“

hannover 1HANNOVER | 30-12-2014 | Tarihi kan ve katliamlarla dolu faşist Türk devletinin Aralık ayında gerçekleştirdiği katliamlar Hannover’de yapılan bir mitingle kınandı. 19-26 Aralıkta Maraşta aleviler, yine 19 Aralıkta Hapishanelerde devrimci ve komünist tutsaklar ve yine bundan tam üç yıl önce 28 Aralıkta Roboski`de Kürtler acımasız ve vahşi bir şekilde katledildiler.

Bu katliamlar ne ilkti nede sonuncu olacak, faşizm altedilmediği müddetçe tüm toplumsal muhalif kesimler aynı acıları yaşatmaya devam edecektir. çözümün  ortak ve örgütlü mücadeleden geçtiği bilinciyle ortak direnişler örgütlenmelidir denilen etkinlikte;

Kürt Halk Meclisi, ATİK ve ADHF tarafından organize edilen eylem, yitirdiklerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.  Kürt Halk Meclisi ve ATİK adına yapılan açıklamalarda suçlulardan hesabı soruluncaya kadar  katillerin unutulmayacağı ifade edildi. Yoğun soğuğa rağmen yaklaşık 1.5 saat süren canlı bir atfmosferde geçen eyleme 100 civarında kişi katıldı.

„Hoch die internationale Solidarität“,“Faşizmi döktüğü kanda boğacağız“ ve „Biji Berxwedane Kobane“ vb sloganların atıldığı miting yapılan açıklamaların ardından sonlandırıldı.