Home , Avrupa , Frankfurt’da Suruç ve Rojava için Eylem

Frankfurt’da Suruç ve Rojava için Eylem

FRANKFURT|21.07.2022|Suruç ‚ta katledilen 33 düş yolcusunun katledilmelerinin 7.yılında, Rojava zaferinin 10. yıldönümünde Frankfurt’da miting ve yürüyüş yapıldı.

Bundan tam 7 yıl önce çocuklara oyuncak götürmek isteyen 33 genç Suruç ‚ta katledildi. Bir çok genç de ağır yaralanmalar sonucu engelli kaldı…
Yine 10 yıl önce IŞİD barbarlığı ve karanlığına karşı, kadınların öncü ve önderliğinde Rojava dünya halklarına örnek olacak bir direniş kalesi olan Rojava ışık saçtı..
İşte bu nedenlerle eş zamanlı Avrupa’nın bir çok şehrinde eylem ve protestolar düzenlendi. Bunlardan birisi de Almanya’nın Frankfurt şehriydi .Suruç katliamı lanetlenirken , 10. direniş ve mücadele yılında bir kez daha Rojava ‚daki mücadele selamlandı,sahiplenildi.

Internationale Aktion Bündnis ve Devrimci Mücadele Güçleri’nin çağrısıyla gerçekleşen eylem Goethe Üniversitesi yakınındaki Bockenheim semtinde biraraya gelinerek başlatıldı. Konuşmaların yapılmasıyla başlayan etkinlik, yürüşle devam etti. Oldukça canlı, hareketli geçen eylem daha sonra yine Bockenheim‘ da marşlarla sonlandırıldı.