Anasayfa , Avrupa , Frankfurt Yunan Konsolosluğu Önünde Zircirli Eylem

Frankfurt Yunan Konsolosluğu Önünde Zircirli Eylem

FRANKFURT|28.06.2018|Turgut Kaya’nın açlık grevinin 29. gününe gelmesi ve Syriza hükümeti tarafından hiç bir olumlu adım atılmamasına karşı, Frankfurt’ta bulunan Yunanistan konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleşti. Kendisini konsolosluk kapısına zincirleyerek Turgut Kaya ve Hıdır Gönek için acil özgürlük çağrısında bulunan eylemciler sloganlar atarak konsolosluk çalışanlarını duyarlı olmaya davet etti. Konsolosluk eyleme karşı duyarsız kalmayı denediyse de eylemcilerin kararlı tavırları ve ana giriş kapısını kapatması sonucu Alman polisini aradı.
Ardından ise konsolosluktan bazı görevliler eylemcileri dinlemek için dışarıya çıkmak durumunda kaldı. Eylemciler, bu duyarsızlık karşısında Turgut Kaya’nın ve Hıdır Gönek’in ölüme sürüklendiğini belirterek konsolosluk çalışanlarının Syriza hükümetine faks çekmesini talep etti. İlk etapta eylemcileri oyalamaya ve faks talebini dahi geçiştirmeye çalışan konsolosluk çalışanları, eylemcilerin kararlı tavırları sonucu geri adım atmak zorunda kaldı. Faksın çekilmesi kabul edildi.
Eylemciler taleplerinin kabul edilmesinin ardından konsolosluk önünden ayrılırken Turgut Kaya ve Hıdır Gönek serbest bırakılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti ve alkışlarla alanı terketti.
Eyleme MLPD`de destek Verdi.