Home , APP , FRANKFURT | „Faşizmi Birlikte Yeneceğiz“ Eylemi

FRANKFURT | „Faşizmi Birlikte Yeneceğiz“ Eylemi

FRANKFURT|11.04.2021|Frankfurt Avrupa Kadın Dayanışması Platformu ve Avrupa Demokratik Güç Birliği Frankfurt Bileşenleri ve Frankfurt Demokratik Derneklerinin ortak çağrısıyla 10 Mart tarihinde İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye tarafından iptal edilmesine karşı ve HDP üzerindeki baskılara ve Parti kapatmaya karşı ve birleşik mücadeleyi esas alan coşkuku bir yürüyüş yapıldı..

„istanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz. HDP yalnız değildir“ çağrısıyla Frankfurt Hauptbahnhof’ta toplanan eylemciler Hauptwache meydanına yürüdüler. Yürüyüş güzergahı boyunca ortak bildiriler okundu ve ortak sloganlar haykırıldı.

Avrupa Kadın Dayanışması Platformu adına okunan bildiride „kadınların iradesi gasp edilerek alınan karar, bizim için yök hükmündedir ve İstanbul Sözleşmesini’ni geri getirinceye kadar sokaklardan çekilmeyeceğiz“ açıklaması yapıldıktan sonra „Korkmuyoruz, susmuyoruz, itatat etmiyoruz“ denilerek „Jin Jiyan Azadı“ sloganlarıyla konuşmalara devam edildi.

Frankfurt’ta pek çok demokratik kitle örgütlerinden oluşan Demokratik Güç Birliği bileşenleri adına yapılan konuşmadaysa: „Faşist diktatörlük rejiminin tüm uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz, birlikte omuz omuza mücadeleyi yükselteceğiz“ denildi. „Tecritin bir insanlık suçu olduğu vurgulanırken, AKP-MHP ittifakının HDP yi kapatmak istemesiyle Kürt düşmanlığını, inkarcılığını ve savaş politiklarinda ısrarcılığını bir kez daha göstermiştir“ denildi. Ceni kadın insiyatı adına yapılan konuşmada da Amed de kadın haraketine yönelik yapılan baskınlara dikkat çekerken, Avrupa Birliği nin temsilcilerinin Ankarada ki görüşmelerinin tekrar onların maskelerini düşürdüğünü vurguladı. „Bizler Almanya’da örgütlü demokratıl kadın örgütleri olarak, Türkiye’deki kadınlarla dayanışma içinde olaracağız, onların buradaki sesi olacağız“, denildi. Hauptwache meydanïnda yapılanan mitingden ortak talepler ve gür sloganlar eşliğinde birleşik mücadeleci bu eylem başarıyla sonlandırıldı..ATİF, Yeni Kadın ve YDG Frankfurt komiteleri bu yürüyüşün başından sonuna kadar örgütleyicisi ve öznesi olarak yer aldı..