Home , Avrupa , ATİF’in Kuruluşunun 40. Yılında Yımaz Güney Anıldı

ATİF’in Kuruluşunun 40. Yılında Yımaz Güney Anıldı

koeln40yil_yg1KÖLN |22-09-2016| ATİF NRW Komitesi tarafından Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu’nun (ATİF) kuruluşunun 40. yılı vesilesiyle Köln’de gerçekleştirdiği etkinlikte devrimci sanatçı Yılmaz Güney’i andı.

17 Eylül tatihinde gerçekleşen etkinliğe 250 civarında katılım sağlandı. Başta Yılmaz Güney olmak üzere devrim mücadelesinde yaşamını yitiren bütün devrimci sanatçılar şahsında yapılan saygı duruşuyla başladı. Kısa süre önce hayatını kaybeden sinema sanatçısı Tarık Akan’da gece de anıldı.

ATİF’in 40 yıllık mücadelesini ve Yılmaz Güney’in yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinlikte Grup La Liberta müzik dinletisi verdi. Grup Gowende Baran halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından sahneyi Çetin Oraner aldı. Tiyatro Chaplin ‘in ‘Ben Ulrike Bağırıyorum’ adlı oyunundan bir bölümün oynandığı etkinlkte sahne alan Grup Umuda Haykırış devrimci marşları ve halaylarıyla etkinliğe renk kattı.

ATİF’in 40 yıllık mücadele tarihi dolayısıyla bir konuşma yapan ATİF Başkanı, 1960’lı yıllarda Almanya’da yapılan işçi gücü ve sonrasında bir ihtiyacın ürünü olarak göçten günümüze ATİF’in nasıl örgütlendiği ve 40 yıllık güçlü duruşuna değindi. ATİF’i ortaya çıkaran koşullar göçmen işçilerin örgütlenme başta göçmenlikten kaynaklı yaşadığı sorunlara karşı örgütlü tavır ve mücadele gelişimi ve sonuçlarına değindi. Başta bugün Ortadoğu devam eden emperyalist savaş ile Türkiye’de Kürt Ulusal Hareketi ve tüm devrimci demokrat muhalefete yönelik devletin topyekün savaşına karşı göç, mültecilik, ırkçılık, ekonomik kriz ve krizi sınıfa yönelik bir saldırı kampanyasına dönüştüren egemen sınıflara karşı örgütlenmeye ve mücadeleyi daha da yükseltmeye çağırdı.

Ayrıca etkinliğe katılan MLPD temsilcisi yaptığı konuşmada enternasyonal dayanışmanın ve ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı. AGİF, YENİ KADIN ve çeşitli kurumlardan gelen dayanışma ve destek mesajlarının okunmasının ardından etkinlik son buldu.

ATİF NRW

koeln40yil_yg