Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , FORD İŞÇİ KIYIMINA HAZIRLANIYOR

FORD İŞÇİ KIYIMINA HAZIRLANIYOR

KÖLN |15.06.2017|Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden olan Ford, satışlarda yaşadığı düşüş ve yeni teknolojik gelişmelere yatırım yapmak için 3 milyar dolarlık maliyet kesintisi kararı aldı. Ford yönetimi açıkladığı program dahilinde dünya genelinde her 10 işçisinden birini işten çıkartmayı planlıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre ilk etabı bu haftadan itibaren başlayacak olan süreçten yaklaşık 20 bin işçi etkilenecek. İlk işten çıkartmalar Kuzey Amerika ve Asya’daki fabrikalarda başlayacak. Ford Firmasının Almanya, İspanya, Romanya gibi ülkelerde ki fabrikaları da ileriki süreçte bu programdan etkilenecek.

Stratejik öncelik adını verdikleri program üç aşamadan oluşuyor“ performansın altında çalışan fabrikaları dönüştürmek ve böylelikle kârı arttırmak, ortaya çıkan olanaklarla yeni yatırımlar yapmak”.

ABD’de borsasında Ford hisseleri bu yıl yaklaşık yüzde 10 düştü ve şirketin CEO’su Mark Fields’ın uzun zamandır maliyet baskısı altında olduklarını açıkladı.Mark Fields ayrıca maliyetleri düşürmenin bir yöntemi olarak işçi çıkarmanın, iş dünyasının bir parçası olduğunu da ifade etti.