Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , Flormar’da Saldırılara Karşı Direniş Devam Ediyor

Flormar’da Saldırılara Karşı Direniş Devam Ediyor

Haber Merkezi |11.07.2018| #Flormar Direnişi iki aydır içerideki çalışanların da desteği ile, kararlı ve coşkuyla sürüyor. Direnişin 53. Günü 06 Temmuz’da, Flormar patronları 7 işçiyi daha işten çıkarttı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) yer alan ve çalışanlarının çoğu kadın olan Flormar kozmetik firmasında 15 işçi, Petrol-İş Sendikası’nda örgütlendikleri ve sendikayı işyerine sokmak istedikleri için Mayıs başında işten atıldılar. İşten çıkartılan işçiler, 15 Mayıs’ta fabrika önünde direniş başlattı. İçerde çalışan işçilerin de desteğini alan direnişe, kamuoyu desteği her geçen gün artarken direnişteki işçileri destekledikleri için, “yasa dışı örgütü desteklemek” gerekçesiyle işten çıkartılan işçilerin sayısı da gün geçtikçe artarak 132’ye ulaştı.

Her Türlü Saldırıya Rağmen Direniş, İki Aydır Kararlılıkla Sürüyor.

İşçiler bir taraftan fabrika önündeki direnişi sürdürürken, diğer taraftan hemen hergün Yves Rocher mağzaları önünde Flormar’daki hukuksuzluğu teşhir eden eylemler örgütlüyorlar…

Flormar patronları direnişi kırmak için önce “Böl, Parçala, Yönet” taktiği ile, fabrika içinde çalışan işçilerle dışardaki direnişçilerin dayanışmasını kırmaya çalıştı. Direnişteki işçilerle fabraika arasına yüksek tel örgüler ve prandalar çekti. Yeterli olmadı ki; yüksek otobüsler dizdi. Ancak kararlılıklarından hiçbirşey kaybetmeyen direnişçiler eylemlerini sürdürürken, içerdekilerle dışardakilerin dayanışması da artarak devam etti… Bunun üzerine dışarıdaki direnişçilere fiili saldırılar gerçekleştirildi. Direnişteki işçilerin üzerine kasitli olarak servis otobüsü sürüldü, servis şöförü işçilere bıçakla saldırdı.

Flormar patronları, “yasa dışı örgütü desteklemek” ve “yüz kızartıcı suç”  gerekçesiyle işten çıkartmaları sürdürüyor.

Direnişin 53. Günü 06 Temmuz’da, direnişteki işçiler günlük eylemleri olan Yves Rocher mağzaları önü eylemleri için fabrika kapısından ayrıldıktan sonra, Flormar yönetimi, sendika üyesi 7 işçiyi daha “direnişteki arkadaşlarına el sallayıp alkış yaptıkları” gerekçesiyle işten çıkardı. Haberi alan direnişçiler, fabrikaya dönüp; “Flormar’a Sendika Girecek Başka Yolu Yok”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep beraber Ya Hiçbirimiz”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Ölmek Var, Dönmek Yok!” “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” sloganları eşliğinde kapıda direnişi sürdürdüler.