Anasayfa , Dünya , Filipinler’de FKP-YH, Maden Şirketinin Makinalarını Yaktı

Filipinler’de FKP-YH, Maden Şirketinin Makinalarını Yaktı

filipin-1Filipinler Komünist Partisi-Yeni Halk Ordusu (FKP-YHO) 28 Ekim’de Isabela’nın sahil kasabası Dinapigue’de bulunan Geogen-Nickel Asya Maden Şirketi’ne ait iş makinalarının yakılması eylemini üstlendi.

 

Isabela’da eylemlilik sürdüren Yeni Halk Ordusu’nun Reynaldo Pinon Komutanlığı, Dimualuadi Bölgesi’nde maden şirketinin son teknoloji ürünü ekipman ve taşıtlarının yakılmasını üstlendiğini açıkladı.

YHO sözcüsü Ka Dasig, saldırının maden şirketinin gerçekleştirdiği sayısız hak ihlalinin, tehlike içeren faaliyetlerine ve devrimci vergi talebinin maden şirketi tarafından reddedilmesine karşı bir misilleme olduğunu söyledi.

Isabela Polisi’nin açıklamasına göre iki spor arazi aracı, üç araba, bir buldozer, 5 kepçe, bir yükleyici ve bir kamyonet yakıldı.

Yeni Halk Ordusu aynı zamanda şirketin bir güvenlik görevlisini silahsızlandırırken 4 pompalı tüfek, bir 9mm’lik tabanca ve 38 kalibrelik bir revolvere el koydu.

Şirketin baş güvenlik görevlisi Ramil Abugen’in açıklamasına göre, silahlı 30 kişi çarşamba günü şirkete baskın düzenledikten sonra güvenlik görevlilerine, Vali Reynaldo Dirije’ye yazılan ve maden şirketini kınayan bir mektup verdiler.

kaynak: newsinfo.inquirer.net