Anasayfa , Dünya , FHKC “Türk devleti Filistin sorununu bölgedeki kirli rolü için istismar ediyor”

FHKC “Türk devleti Filistin sorununu bölgedeki kirli rolü için istismar ediyor”

FİLİSTİN |16.01.2017| Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamayla 4 İsrail askerinin öldüğü Kudüs eylemini selamladı, Türk başbakan yardımcısı Mehmet Şimsek’in eyleme dair açıklamalarını kınayarak “Türkiye’nin direnişin yanındaki duruşunun aldatmaca” olduğunu vurguladı.

FHKC açıklamasında Filistin halkının direnişini tüm özgürlük mücadelesi verenler için bir işaret fişeği olarak gördüğünü söyledi. Açıklamanın devamında ise “FHKC, Türk yetkilinin, Filistin halkının mücadelesini bu şekilde tanımlamasını ahlaki bir düşüş olarak görüyor ve Türkiye’nin resmi duruşunun direnişin yanında olmasının bir aldatmaca olduğunu ve Filistin sorununu bölgedeki kirli rolü için nasıl istismar ettiği gerçeğini açığa çıkarıyor” denildi. FHKC Filistin halkına karşı yapılan haksızlıklar konusunda Şimşek’in ağzından bir kınama mesajı duymadıklarını da hatırlattı ve “Hayatını sürdürmek için balıkçılık yapan şehit Elhessi’nin öldürülmesi bu saldırıların ve suçların sonuncusu olmadı. Bu suça karşı bu Türk yetkiliden bu ölçüde güçlü bir açıklama ya da kınama mesajı duymadık” dedi.

“Sahte dış ittifaklar değil, ulusal birlik”

FHKC bu kahramanca ve hedefini hassas bir biçimde vuran eylemi bütün uluslararası teamül ve anlaşmaların meşru gördüğü ve onlarca şehit, yaralı ve esir vermiş halkımızın mücadele ve direnişinin bir uzantısı olarak gördüğünü vurguladı. FHKC Filistin’in bütün taraf ve güçlerine, şüpheye yer bırakmayacak bir biçimde Filistin topraklarının özgürleşmesinin tek yolu olarak, sahteliği gün geçtikçe açığa çıkan dış ittifaklar yerine ulusal birlik ve ortaklığa başvurmanın gerektiğini çağrısını yineledi. (Kaynak:Özgür Gelecek)