Anasayfa , Haberler , Zürih’te 3 Günlük Açlık Grevi Eylemi Yapıldı

Zürih’te 3 Günlük Açlık Grevi Eylemi Yapıldı

Haber Merkezi | 07.05.2019 | HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven tarafından başlatılan; Türkiye, T. Kürdistan’ı başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde devam eden açlık grevleriyle dayanışmak için Zürih’te 3 günlük açlık grevi eylemi yapıldı.

PKK lideri Abdullah Öcalan ve politik tutsaklara yönelik tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevleriyle dayanışmak için 1 Mayıs alanı olan Kaserne Meydanı’nda bir çadır kuran AvEG-Kon, İGİF ve SKB üyeleri yaptıkları açıklama ile “1 Nisan’da Aveg-Kon aktivisti Özkan H. Özdemir süresiz ve dönüşümüz açlık grevine başlarken onlarca tutsak da zindanlarda açlık grevine başladı. Bizler de bugün başlatmış olduğumuz 3 günlük açlık greviyle hem Öcalan üzerindeki tecrite dikkat çekmek hem de sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine karşı uluslararası kurum ile devletlerin sessizliğine cevap olmak istedik. Bugün yapılması gereken eylem kırıcılığı değil, direnişi her yere taşımaktır.” dedi. Partizan temsilcisi de bir açıklama yaparak; T.C. zindanlarındaki TKP-ML tutsaklarının sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevine vurgu yaptı ve direnişi selamlayarak dayanışma mesajında bulundu.

5 Mayıs günü devrimci, demokrat, yurtsever kurumların da katılımıyla açlık grevi çadırı önünde bir araya gelindi ve 1 Mayıs alanında yapılan yürüyüşle eylem sonlandırıldı. Yapılan yürüyüşte aynı zamanda Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anılarak devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca “Leyla Güven onurumuzdur”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “İçerde, dışarda hücreleri parçala” sloganları atılırken son olarak tecrite karşı açlık grevinde ve ölüm orucunda olan direnişçilerin sesini yükseltme çağrısı ile eylem sonlandırıldı.