Anasayfa , Haberler , Ferhat Tunç: CHP kandırmacalarına Dersim halkını ikna edemedik

Ferhat Tunç: CHP kandırmacalarına Dersim halkını ikna edemedik

DERSİM | 17 – 06 – 2011 | Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adayı Ferhat Tunç, Dersim’deki seçim sonuçlarını değerlendirerek, ”Seçimi kaybettik ama Dersimi kaybetmedik” dedi. Mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söyleyen Tunç, Kürt halkı içerisinde kutuplaşma yaratmak isteyenlere de fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

Dersim Belediye Konferans salonunda düzenlenen basın toplantısına binlerce kişi katıldı. Tunçu sloganlar, alkışlar ve zılgıtlarla karşılan halk, yoğun ilgi gösterdi.

‘Dersim’deki sonuçtan hepimiz sorumluyuz’

Ferhat Tunç, özellikle internet’te yapılan tartışmaları eleştirdi ve Dersim halkının ihanetçi olarak gösterilmesini kınadı. Seçim sonucunun birçok etkenden oluştuğuna dikkat çeken Tunç, örgütleme ve halkı ikna etme konularında eksik kaldıklarını söyleyerek özeleştiri verdi. Tunç,  ”Bugün binlerce insanımız ile bire araya gelmemiz bir ayrılık vedası olarak değerlendirilmesin, bu buluşmamız mücadeleye devam mesajı olarak kabul edilmesini istiyorum. Bu seçim sürecinde hepimiz bir arada olduk, ama ne yazık ki Dersim adına beklediğimiz bir sonuç ortaya çıkmadı. Bu olumsuz sonuçta hepimiz sorumluyuz. Bu sonuca bağlı olarak internet ortamında hiç de Dersim’e yakışmayacak karşıtlık üzerine bir propaganda yapılıyor. Benin çağrım şudur; Dersim bir ihanet merkezi değildir, seçim sonuçlarından yola çıkarak, Dersim halkını ihanetçi gösterme bir lüksümüz yoktur. Bugün sonucun getirdiği pişmanlık duygusuyla bizi karşılıyor. Onun için halkımızın hiçbir suçu ve günahı yoktur diyorum. Görülmesi gereken halkımıza dayatılan, ’Kılıçdaroğlu Başbakan olacak’ kandırmaca politikasıdır. Biz bununla ne yazık ki baş edemedik ve halkımızı ikna etmekte zorluk yaşadık. Şuan bu yanlışın geri dönebileceğinin farkındadır.” dedi.

‘Seçimi kaybettik Dersim’i değil’

Seçimdeki başarısızlığın tek sorumlusunun Kılıçdaroğlu’nun olmadığının altını çizen Tunç, yanlış politikaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Tunç, ”Biz bir seçimi kaybettik Dersim’i kaybetmedik, Dersim’e dönük bu yanlış politikanın bir an önce bitirilmesi ricasında bulunuyorum. Dersim halkı bizim halkımızdır, bizim canımızdır. Bugünden sonra halkımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Ancak seçimin başarısızlığı kuşkusuz tek neden Kemal Kılıçdaroğlu değildir. Keşke halkımız ikna olsaydı ve bugün Kürdistan’da kazanılmış olan bu zafere ortak olabilseydik, Kürt halkının yıllara rağmen baskıya, zulme ve imhaya karşı ortaya koyduğu bu duruşu selamlamak bizim görevimizdir. Sizin huzurunuzda ezilenlerin, yok sayılanların, ötekileştirilenlerin, Kürtlerin ve Alevilerin 36 milletvekilini saygıyla selamlıyorum.” dedi.