Home , Haberler , TC Devleti’nin Aralık Ayı Katliamları Berlin’de Protesto Edildi

TC Devleti’nin Aralık Ayı Katliamları Berlin’de Protesto Edildi

BERLİN|19.12.2021| Faşist TC Devleti tarafından gerçekleştirilen Maraş, 19-22 Aralık Hapishaneler ve Roboski katliamları Almanya’nın başkenti Berlin’de bir kez daha yıl dönümünde protesto edildi. Avrupa Demokratik Güç Birliği-Berlin’in (ADGB-Berlin) ,,MARAŞ’TAN ROBOSKİ’YE HİÇ BİR KATLİAMI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ,, adı altında çağrısını yaptığı ve düzenlediği protesto eylemi miting şeklinde, 18.12.2021 tarihinde saat 14:00’da Kotbusser Tor Celalettin Kesim Parkı’nda gerçekleştirildi.

Protesto eylemi  özgürlük, demokrasi ve devrim uğruna şehit düşenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. TC Devleti tarafından yapılan her üç Aralık katliamlarını teşhir eden ve lanetleyen konuşmalar ile devam eden protesto eylemi yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Ayrıca eylem esnasında katılımcılar tarafından sık sık atılan sloganlar (Tod Tod Tod dem Faschismus überall, Schulter an Schulter gegen dem Faschismus, Hoch die internationale Solidarität, Katil Devlet Hesap Verecek)  ile TC’nin Aralık katliamları hep bir ağızdan lanetlendi.

Almanca, Kürtçe ve Türkçe yapılan konuşmalar ile kitleye bu üç katliamın arkasında yatan gerçekliğin, faşist TC Devleti’nin Aleviler’e, devrimcilere, Kürtler’e  ve diğer azınlıklara karşı beslediği düşmanlığın olduğu ve bu geleneğin Osmanlı’dan devralınarak günümüze kadar sürdürüldüğü vurgusu yapıldı. Geçmişten günümüze kadar hiç durmadan sürdürülen bu katliamları durdurmak için tüm ezilen halkların ve emekçilerin omuz omuza mücadele vererek faşist rejimi yıkması gerektiği söylendi.

Eyleme bir çok devrimci, demokrat ve ilerici kişi katılarak destek verdi. Ayrıca Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), PARTİZAN ve Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi Kurumları da eyleme bayrakları ile katılarak dayanışmada bulundular.

Protesto eylemi olaysız bir şekilde son buldu.