Home , Avrupa , Faşizmi Sandıkta Değil, Döktüğünüz Kanda Boğacağız

Faşizmi Sandıkta Değil, Döktüğünüz Kanda Boğacağız

IBK 10 10 2015 Ankara eylemiINNSBRUCK|10 – 10 – 2015| Ankara’da sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıya karşı Innsbruck’ta hem yerli hem de göçmen anti-faşistler ve Tirol Demokratik Güç Birliği tarafından protesto edildi. Saat 16:30’da Anna-Saule önünde bir araya gelen kitle katliamı yansıtan dövizler açtı.

Eylemi düzenleyen ve destek veren kurumlar adına yapılan konuşmada Diyarbakır’da ki mitingde devlet eliyle olduğu sonrasından ispatlanan bombalamadan sonra bu saldırının artık fail-i meçhul değil, bizzat devlete ait olduğunun altı çizildi. Halen ölü ve yaralı sayısının net olmadığı belirtilirken şu ana kadar 80 civarında ölü ve 100’ü aşkın yaralı olduğunun bilgisi verildi.

Eylemin kapanışında yapılan konuşmada ise bugün ceryan eden durumun aslında Türkiye’de devlet eliyle yürütülen iç savaşın ayyuka çıkmış hali olduğu belirtilirken bunun artık 90’lı yıllardaki devlet terörü konseptinin ötesine geçtiği, bugün Gezi eylemlerinde, Kobane ve Şengal sürecinde olduğu gibi herkesin ani refleks eylemlere ve bunların daha kapsamlı hale gelmesine hazır olması gerektiği söylendi. Devam eden konuşmada “Her gecenin en karanlık hali, şafak sökmeden az öncesidir. AKP ve faşist Türk devleti bize şunu gösterdi, biz bu şafağı 1 Kasım’da sandıkta değil, sokaklarda bizi katletmek isteyenlere karşı barikat barikat doğuracağız” dendi.