Anasayfa , Avrupa , Faşizme Sandıkta da sokakta da HAYIR!!
Zürih

Faşizme Sandıkta da sokakta da HAYIR!!

Referandum oylaması sonuçları HDK/isviçrenin çağrısı ile Zürih, Lozan, Bern ve Basel şehirlerinde eş zamanlı eylemlerle protesto edildi.Türkiye’de 16 Nisan tarihinde yapılan referandum sürecinde AKP-MHP tarafından yapılan usulsüzlükler ve YSK nın son an da aldığı şaibeli karar neticesinde EVET`in çıkması türkiyeli ve kürdistanlı devrimci demokrat yurtsever kurumlar tarafından meşru olmadığı ve referandum sonucunun tanınmaması gerektiği anlayışı ile türkiye metropolleri dahil yurt dışında bir çok bölgede yapılan protesto eylemlerine isviçrede de 4 şehir de tepkiler geldi.

Başından itibaren eşitsiz koşullarda yürütülen referandum çalışmaları esnasında HAYIR kampanyası yürüten devrimci demokratların tutuklanması HDP milletvekillerinin bu süreçte hapishanelere konulması HAYIR`ın  aslında sadece sandığa gitmek anlamına gelmediği gerçeğini bir kez daha ortaya çıkardı. Demokrasinin sokaklarda kazanılacağı Kötünün kötüsüne HAYIR demek kötünün iyisini seçmek anlamına gelmediği ile bilinci ile hareket eden devrimci demokrat ve yurtseverlerin HAYIR da birleşmesinin aslında faşizme karşı mücadele ile aynı anlıyistan beslendiğini bir kez daha gösterdi.

Faşizme Sandıkta da sokakta da HAYIR bilinci ile hareket eden tüm alanlarda 16 Nisan da çıkan Evet`in bir sonuç değilde Faşizme karşı mücadelenin yeniden bir başlangıç olduğu bilinciyle hareket edenler saat 18.00 de sokaklar yine HAYIR dedi.

Zürih de helvetiaplatzda bir araya gelen Devrimci Demokrat Yurtsever kurumlar hep birlikte HAYIR biz kazandık diyerek mücadelenin aslında devam ettiğini hep bir ağızdan haykırdı. HDK/İ, Dem-Kurd, HBDH, Beritan kadın meclisi, isviçre Alevi Birlikleri Federasyonu, Faşizme karşı mücadele de her zaman sınırsız dayanışmasını gösteren AUFBAU ve ATiK adına yapılan konusmaların ardından eylem alkış ve sloganlarla sonlandırıldı.

Basel Marktplatz da saat 18.00 de ferandum da HAYIR çalışmaları yürüten kişi ve kurumların bir araya geldiği eylem yapılan konuşmaların ardından alkışlarla sonlandırıldı.

Yine Bern ve Lozan Tren Garı önünde saat 18.00 de bir araya gelen Referandumda HAYIR çalışmaları yürüten kişi ve kurumlar Referandum sonuçlarını tanımadıklarını dile getirdiler. Eylemler alkış ve sloganlarla sonlandırıldı.