Home , ATİK , ATİK Basın Yayın Konferansı Başladı! (Güncellendi)

ATİK Basın Yayın Konferansı Başladı! (Güncellendi)

Basın kurultayı (6)|02-04-2016| FRANKFURT Geçen sene düzenlenen ATİK Genel Kongresinde alınan karar ile medya ve araçlarına karşı yaklaşımı ve ATİK bünyesinde bu konuda yapılacak düzenlemeleri kapsayan ATİK Basın Yayın Konferansı bugün saat 14:00 itibariyle başladı.

ATiK’in federasyonlarına bağlı olan derneklerden 5 Üyeye  1 delege seçilerek Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Hollanda’dan toplam 6 ülkeden katılım sağlandı. 248 delegeden 149 unun Konferansa katılmasıyla  salt çoğunluk sağlanarak Konferans başlatıldı.

ATİK Konseyi adına yapılan açılış konuşmasının ardından, katılan delege ve misafir katılımcılar tüm demokrasi ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler adına bir dakikalık saygı duruşuna çağırıldı. Saygı duruşunun devamında ATİK Konseyine bağlı çalısan AHM (ATiK Haber Merkezi ) tarafından basın yayının günümüzdeki önemi ve sınıf mücadelesindeki yeri ile devrimci demokratik medya ve iletişim araçlarının kullanılmasında bakış açısının nasıl olması gerektiğine dair hazırlanan sinevizyon izlendi.
Ardından ATİK Konsey Başkanı, konseyin ve geçen seneki kongrenin belirlediği karar gereği  basın konferansının gidişatını ve örgütlenmesini değerlendirdi.  Ekim 2015 tarihinde yapılması planlanan Konferansın  ATİK’ten arkadaşlarının tutuklanması nedeni ile ileri tarihe alındığına değinilen konuşmada geçen sene tartışmalara sebep olan ve Mücadele gazetesi üzerinden gelişen tartışmalarda bu konuda sığ bir bakışın olduğunu açığa çıkardığını ve bundan kaynaklı böyle bir Konferansın ihtiyaç haline geldiğine vurgu yaptı.

Saat 14:50 itibariyle divan seçildi ve gündem önerileri tartışıldı. ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu)  tarafından ATİK Konseyi’nin  konfernsta hazir bulunan irade aracılığıyla  güçlendirilmesine yönelik önergesi sunuldu ve önerinin gündeme alınması  ve tartışılması çoğunluk tarafından kabul edildi.

Bu öneri, gündemde sırası geldiğinde tartışılacak ve karara bağlanacaktır.

Gün boyunca gerek ATİK Haber Merkezi tarafindan sosyal medya üzerinden canlı yayın ve fotoğraf paylaşımları yapılacaktır.

ATİK Haber Merkezi