Anasayfa , Avrupa , Faşist Türk Devletinin Gerçekleştirdiği 19 Aralık Katliamını Unutmadık, Unutmayacağız!

Faşist Türk Devletinin Gerçekleştirdiği 19 Aralık Katliamını Unutmadık, Unutmayacağız!

ALMANYA | 22 – 12 – 2010 |  Faşist TC nin 19 Aralık 2000 tarihin de gerçekleştirdiği ve 28 devrimci tutsağı katlettiği hapishaneler katliamının 10. yıldönümünü Villingen- Schwenningen de protesto ettik.

Villingen’de böyle bir etkinlik yapma kararını aldığımızda ilk iş olarak, bölge de bulunan diğer devrimci dostlarla görüştük ve bu etkinliği birlikte örgütlemeyi önerdik., Ancak bu protesto etkinliğini tek örgütlemek durumunda kaldık .

18 Aralık günü 13.30 – 15.30 arasında Schwenningen Muslenplatz da bu etkinliği gerçekleştirdik. Kurduğumuz etkinlik çadırında, kastedilen devrimci tutsakların resimlerini astık.

Katliamı teşhir eden pankartlarımızı da kullandık. Etkinlik boyunca DEKÖP- A nin hazırladığı Türkçe ve Almanca bildirileri dağıttık. Etkinlikte İstanbul Tohum Kültür Merkezi’nin çektiği  “SU DAMLASINA SIĞDIRILAN YAŞAM“ adli belgeseli, göstermeyi plânlamıştık. Tüm teknik hazırlıklarını yapmamıza rağmen, hava koşuları ve kurduğumuz etkinlik çadırının yeterli olmamasından dolayı gösterimi gerçekleştiremedik.,  Bu eksikliğimize rağmen yıllar sonra bölgemizde böyle bir protesto etkinliğinin gerçekleştirilmesini önemli bir adim olarak görüyoruz,  Bölgemizdeki çalışmalarımızı kalıcılaştırma ve yaygınlaştırma noktasında üzerimize düşen adımlarımıza devam edeceğiz.

Villingen – Schwenningen ve Konstanz taraftarları