Anasayfa , ATİK , Faşist Türk Devleti, Demokratik Kurumlara Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor!

Faşist Türk Devleti, Demokratik Kurumlara Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor!

ATIK LOGOATİK | 19 – 01 – 2013 | Türk devletinin kolluk güçleri tarafından Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleştirdikleri ’’gece yarısı operasyonlarıyla’’ onlarca demokratik kuruma ve evlere baskın yapılmış, bu baskınlar sonucunda onlarca ilerici demokrat, sanatçı, aydın ve hukukçu gözaltına alınmıştır.

18 Ocak gecesi saat 04:00 sıralarında kültür sanat çalışmalarının sürdürüldüğü yer olan İdil Kültür Merkezi helikopterle, yüzlerce çevik kuvvet ve özel harekat polisi ile baskın yapılmıştır. Yapılan baskında Grup Yorum elemanlarının da içinde bulunduğu İdil Kültür Merkezi çalışanlarına şiddet uygulanarak gözaltına alınmıştır.

Aynı anda birçok kuruma paralel yapılan operasyonlarda; İstanbul Halkın Hukuk Bürosu, İstanbul Çağdaş Hukukçular Derneği, İstanbul Yürüyüş Dergisi, Ankara Çağdaş Hukukçular Derneği, Grup Yorum’ un albüm çalışmalarını sürdürdüğü stüdyo, Kültür Sanat Yaşamında Tavır Dergisi’nin yayın ofisi, Fotoğraf ve Sinema Emekçileri birimi (FOSEM) polis tarafından basılmıştır. Baskına uğrayan kurumlar ile bir çok avukatların evleri ve büroları polisler tarafından kapılar kırılıp aramalar yapılmıştır. Evleri basılan bu avukatlar gözaltına alınmış, ÇHD başkanı Selçuk Kozağaçlı hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştır.

Faşist Türk devletinin AKP hükümeti, başta devrimci ve demokrat kurumlar ve kişiler olmak üzere, Kürt ulusuna, Alevilere ve diğer azınlıklara yönelik baskılarını en üst seviyeye çıkarmıştır. Toplumun en dinamik kesimleri başta olmak üzere, tüm toplumsal muhalefet güçlerini şiddetle yok etmeyi hedefleyerek bastırmaya ve sindirmeye çalışılmaktadır. Bunu yaparken kendi yazdığı hukuku dahi tanımayan AKP hükümeti, eleştirel yaklaşan hiçbir sese ve harekete tahammül edemeyerek, her türlü şiddet ve işkenceye başvurarak terör estirmektedir. Kendine bağlı oluşturduğu yargı eliyle, siyasi rehin alma politikasını en ağır bir şekilde, pervasızca uygulamaktadır.

Daha öncede olduğu gibi, devrimci demokrat kurumlar ile kişilere yönelik bugüne kadar uygulamaya sokulan her türlü saldırı sonuç vermediği gibi geri püskürtülmüştür. Bugün ve bugünde sonrada uygulanan bu baskı, şiddet ve yok etme politikası sonuç vermeyerek devrimci demokratların öfkesini yükselterek, geniş kitlelerin ilerici ve demokrat kurumlara sahiplenmesini daha güçlü kılacaktır.

ATİK olarak; faşist Türk devletinin kolluk güçlerinin son yaptığı saldırıları nefretle kınıyor, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bu baskınların hukuksuzluğunu ve şiddetini, Avrupa kamuoyuna taşımak, gözaltına alınan devrimci, demokrat ve ilerici kurum ve kişililerle dayanışmayı yükseltmek için tüm ilericileri, demokratlar ile üye ve taraftarlarımızı tepki vererek hareket etmeye çağırıyoruz.

Baskınlar ve Göz Altıları Nefretle Kınıyoruz!

Demokratik Güçlere Yönelik Türlü Şiddet ve Baskıya Son!

Kahrolsun Faşizm ve Her Türden Gericilik!