Anasayfa , Haberler , ESP’ye yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı

ESP’ye yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı

TÜRKİYE|19.10.2017|ESP’ye (Ezilenlerin Sosyalist Partisi) yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Etha ajans çalışanları İsminaz Temel, Havva Cuşta, ESP MYK (Merkezi Yönetim Kurulu) üyesi Özgen Sadet, EHB (Ezilenlerin Hukuk Bürosu) avukatlarından Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar da var.

1996 yılı ölüm orucu gazisi Nihat Göktaş ile ESP’liler Meral Tatar, Erkan Kakça Mehmet Aslan ve İlhan Aslan da gözaltına alındı.

ESP’ye yönelik operasyon kapsamında çok sayıda eve baskın düzenlendi, 12 kişi gözaltına alındı. Aralarında Etha ajansı çalışanları ile avukatların olduğu 20’den fazla kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

İstanbul polisi, gece saat 02.00 civarında çok sayıda eve eşzamanlı olarak baskınlar yaptı. Özel harekat polislerinin de katıldığı baskınlarda evler talan edildi. Toplam 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ESP Genel Başkan Yardımcısı Av. Özlem Gümüştaş ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından SKM (Sosyalist Kadın Meclisleri) MYK üyesi Sezin Uçar da gözaltına alınanlar arasında. Yine EHB avukatlarından Gülhan Kaya hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi. (Etha)