Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta Metin Ayçiçek İle Söyleşi Gerçekleştirildi

Frankfurt’ta Metin Ayçiçek İle Söyleşi Gerçekleştirildi

img_20161113_132835Frankfurt-KAGEF dernek lokalinde Araştırmacı-Yazar Metin Ayçicek ile ”Günümüzde Eğitim Sorunları Ve Çözüm Önerileri” temalı güzen ve anlamlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Ailelerin yoğun bir ilgi gösterdiği söyleşi, Psikolojik-Pedagojik Aile Danışmanı olarak mesleğini Nürnberg iehrinde icra eden Sayın Ayçicek, mesleki ve hayatın içinden elde ettiği öğretici deneyimlerinden verdiği hayatın içinden canlı örneklerle kitleyi adeta kendine bağladı. Söyleşi de ”çocuk eğitimi” demek olan ”Pedagoji” kavramının tarihsel, kültürel, bilimsel, kültürel, siyasal ve eleştirel kökenlerine inerek, alternatif eğitim metodları hakkında önemli bilgiler vererek söyleşi başlatıldı..

Sayın Metin Ayçicek hocamız, hayatın içinden, günlük aile yaşamlarımızdan, içinde yaşadığımız Avrupa’da göçmen ailelerin sürekli karşılaştıkları sorunlardan hareketle, toplumda ve göçmen ailelerde çocuk eğitiminin nasıl ele alındığını, nerelerde doğru, nerelerde yanlış yapıldığını canlı örneklerle dinyeliciye aktardı. Çocuk eğitiminin mülkiyetçi sistemlerle nasıl ”kabaran sosyal sorun” haline getirildiği, dayanışma yerine rekabetin insanlara küçük yaşlarda öğretilmesiyle çocukların ve dolayısıyla da yetişkin inssnların beyinlerinin ve bilinçlerinin nasıl iğdiş edildiği, teslim alındığı gerçekçi örneklerle anlatıldı. Söyleşi, bu anlamda çok canlı, verimli ve başarılı geçti. En kıymetli şeylerimiz çocuklarımız hakkında kendilerine ayna tutulduğunu farkeden söyleşideki aileler ve ebeveynler, eleştiri, öneri ve uyarıları can kulağıyla dinlediler, sorular sordular ve tatmin edici cevaplar aldılar. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı söyleşi sonrasında bazı özel sorunları olan 7 aile-ebeveynler ile başbaşa ayrı birer görüşme yapılarak, daha spesifik özel bilgiler de verildi.img_20161113_132300

Bir kez daha gördük ki, derneklerimizdeki üyelerimiz ve lokallerimize gelen göçmen kitlelerin günlük yaşam mücadeleleri içinde çocuk eğitimi soru(n)ları da çığ gibi büyümektedir. Sosyal, siyasal, mesleki, saglık sorunlarıyla boğuşan aileler, artık çocuk eğitimi konusunda da yalnız kalmakta ve daha fazla parofesyonel yardıma ihtiyaç duymaktadırlar. Avrupa’nın emperyalist-kapitalist devletlerin hükümetleri, geliştirdikleri çok çeşitli politikalarla ve sömürücü ilişkilerle sosyal sorunları küresel çapta çığ gibi büyütmektedirler. Ve zengin-fakir uçurumu her geçen gün daha fazla derinleştiği için yerel dernek faaliyetçilerimiz olarak, ailelerin-ebeveynlerin sosyal sorunlarıyla artık daha fazla ilgilenmeliyiz ve bu sorunlara doğru, kolektif ve gerçekçi ortak çözüm yöntemleri aranmasını teşvik etmeliyiz.

img-20161113-wa0006Metin Ayçicek hocamızın da önerdiği gibi; özgür-bağımsız ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek istiyorsak eğer; özellikle çocuklarımızın kendilerine, yakınlarına, arkadaşlarına, ilişkilerine değer, anlam ve önem veren kişilikler yetiştirmeliyiz. Bunun da yolu dayanışmacı, üretken, paylaşımcı ve  sorgulayıcı metodları çocuklarımıza aşılamaktır.! Bu söyleşide, bir sonraki söyleşinin teması da belli edildi ve KAGEF yönetim kuruluna organizeyi şimdiden başlatması için öneri dahi götürüldü: Gelecek söyleşinin öneri konusu şöyledir: ”Çocuklarını yalnız eğitmek zorunda kalan anne ve babaların çocuk eğitimi sürecinde kaşılaştıkları sorunlar?”.Hadi kolay gelsin..!

AHM FFM Muhabiri