Anasayfa , Haberler , ESP’den dayanışma açıklaması: “Gözaltı terörüne son!”

ESP’den dayanışma açıklaması: “Gözaltı terörüne son!”

esp_dayanisma

İstanbul: Bugün Özgür Gelecek gazetesi muhabirleri ile Partizan ve Özgür Gelecek okurlarına yönelik gerçekleştirilen ev baskınlarında 26 devrimcinin gözaltına alınmasının ardından Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) bir açıklama yayımlayarak “Gözaltı terörüne son!” dedi.

Özgür Gelecek emekçileri, Sevil Doğan, Rahime Karvar, Tufan Çiçek; Özgür Gelecek ve Partizan okurları, Çağdaş Hür, Dursun Er, Ergül Akyol, Fatma Kuşçu, Gökhan Uzun, Özer Çorlu, Ekin Babacanoğlu, Adilcan Özdoğan, Aysel Kaya, Cevahir Vurucu, Veysel Ulaş Arslan, Gökhan Sarıtoprak, Gökhan Uzun, Nilüfer Çelik, Necati Arslan, Himmet Yıldız, Ergün Akyol, Bulut Doğan, Can Çapar, Gülhanım Aslandoğan ve Metin Destebaşı; YDG okuru Soner Dobriç ve ESP üyesi Aysun Çelik’in bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonla gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmesinin ardından ESP dayanışma açıklamasında bulundu.

“Saldırı 1 Mayıs’a”

ESP açıklamasında şunları ifade etti: “Kürdistan’da her gün yüzlerce gözaltı ve onlarca tutuklama yaşanırken, batıda da polis operasyonları devam ediyor. Saray diktatörlüğüne biat etmeyen, Kürdistan’daki savaşa sessiz kalmayan, ezilenlerin faşizme öfkesini örgütlemeye çalışan, yasaklanmak istenen sokaklara çıkmakta ısrar edenler saldırıların hedefi oluyorlar.

1 Mayıs’a birkaç gün kala gerçekleştirilen operasyonun devrimci güçlerle birlikte haklarını aramak için alanlara çıkmaya hazırlanan işçi ve emekçilere gözdağı vermek amacı taşıdığını belirten ESP “Saldırı 1 Mayıs’adır!” dedi.

Açıklama şu şekilde sona eriyor: “AKP ve Saray dikatatörlüğüne boyun eğmeyeceğiz. Ezilenleri faşizme karşı mücadeleye çağırmaktan geri durmayacağız. Bize kapatılmaya çalışılan sokakları terk etmeyeceğiz. Söz söyleme, örgütlenme özgürlüğüne dönük bu saldırıyı kınıyor, Partizan ve Özgür Gelecek emekçileri ve okurlarıyla, dostlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz.