Home , Haberler , Eşcinsellik hastalık değil, homofobi faşizmdir

Eşcinsellik hastalık değil, homofobi faşizmdir

YDG (Yeni Demokratik Gençlik) Frankfurt ve Yeni Kadın bugün Goethe Üniversitesi’nde düzenlenen homofobi ve transfobi karşıtı eyleme katıldı.

Üniversitede düzenlenen ve eşcinselliğin hastalık olduğunun iddia edildiği panele karşı ASTA, antifaşistler, LGBTİ+ örgütleri ve YDG’nin de içinde bulunduğu gençlik ve kadın örgütlerinin çağrısıyla organize edilen eylemde homofobi ve transfobiye karşı konuşmalar yapılırken „eşcinsellik değil homofobi hastalıktır vurgusu yapıldı.

YDG adına yapılan konuşmada „Bugün bu etkinliğe izin verenler, bu etkinliği düzenleyenler kadar suçludur. Evet suçludur diyorum çünkü homofobinin, transfobinin, cinsiyetçiliğin ve ırkçılığın demokrasiyle alakası yoktur. Bunlar insan hakları ihlalidir ve insan hakları ihlalleri suçtur“ denildi. YDG temsilcisi düzenlenen homofobik panelin ücretine de dikkat çekerek „Düzeltme terapileri adı altında binlerce LGBTİ+’yi katlettiğiniz, intihara sürüklediğiniz yeter. Hastalık deyip üzerimizden para kazanmanıza izin vermeyeceğiz. Hitler sapıklık deyip bizleri katlederken siz ise hastalık deyip üzerimizden para kazanmaya çalışıyorsunuz. Ama eşcinsellik hastalık değil, homofobi faşizmdir“ dedi. Sözlerine „Siz Hitler gibi davranmaya devam ettikçe biz İvana Hoffman olacağız, Harvey Milk olacağız ve adını sayamadığımız binlerce aktivistin açtığı yoldan ilerlemeye devam edeceğiz“ diyerek devam eden YDG temsilcisi, „Rojava’da İŞİD faşizmine karşı direnen açık lezbiyen kimlikli İvana Hoffman’ın silahı, devlet dairelerinde homofobiye karşı direnen Harvey Milk’in gülüşü, Stonewall İnn’de Polise ilk şişeyi fırlatan trans aktivist Marsha’nın molotofu olacağız. Türkiye’den, Türkiye Kürdistanı’ndan, Ortadoğu’dan ve dünyanın her yerinden homofobi ve transfobi nedeniyle kaçıp gelen, demokrasi yalanınızla yüzleşmek zorunda kalan göçmen LGBTİ+’lar olarak birkez daha tekrarlıyoruz; Biz kazanacağız, dayanışma kazanacak, aşk kazanacak! Homofobiniz Goethe ile Schiller’in aşkını engelleyemeyecek“ dedi. Sözlerini „Höch die ınternationale Solidarität!“ sloganı ile bitirdi. Eylem alkışlarla sona ererken katılımcılar akşam düzenlenecek olan homofobi karşıtı partiye ve panellere katılmak üzere alanda kaldı.