Anasayfa , Avrupa , Ermeni Soykırımı Innsbruck’ta Lanetlendi

Ermeni Soykırımı Innsbruck’ta Lanetlendi

Innsbruck | 26.04.2018| Ermeni halkına yönelik soykırımın 103. yılında Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde kınandı. Ortadox kilisesinde ayin ile başlayan anmaya Ermeniler, Ezidi ve farklı ininçlara mesnup Kürtler katıldı. Ayin sonrası Ermenice, Kürtçe ve ezidi lehçesinde konuşmalar yapıldı. Etkinlikte Partizan adına konuşma yapıldı. Konuşmada soykırım lanetlenirken, bu süreçte orta doğuda yaşanan işgal ve katliamlar teşhir edildi. Faşist TC’nin Efrine yönelik işgal girişimi ve bunun Emperyalist destekçilerinede yer verdi. Konuşmasında 24 Nisan 1972 de İbrahim Kaypakkaya’nın kurucusu ve kuramcısı olduğu proletarya partisi anlattı. Bu tarihin önemini ve İbrahim’in soykırım tanımlamasına yer verdi.

 

Kiliseden sonra Ermeni soykırım anıtına yürüyüş yapıldı. Anıtın olduğu parkta etkinlik kısa konuşmalardan sonra sonlandırıldı. Etkinliğe 200 den fazla kişi katıldı.
Yürüyüş esnasında Partiza nın Ermenice ve Almanca bildirisi dağıtıldı. Bildiriye Ermeni katılımcıların ve sokaktakilerin yoğun ilgisi vardı.