Anasayfa , Haberler , Belediye-İş: “İleri demokrasi bir eğitimci daha öldürdü”

Belediye-İş: “İleri demokrasi bir eğitimci daha öldürdü”

TÜRKİYE | 06 – 06 – 2011 | Seçimler süreci ile başlatılan saldırı dalgası başta Kürt halkı olmak üzere işçi ve emekçilere yönelik baskı sindirme ve şiddet onlarca insanın ölümüne yüzlerce insanın yaralanmasına binlerce insanın tutuklanmasına neden oldu.

Diğer  yandan işçilerin grev ve direnişlerindeki demokratik tepkilerine karşı kullanılan baskı ile öğrenci gençliğe yönelik şiddet  giderek artmaktadır.

Son olarak dün Hopa’da kendisini protesto eden Hopa halkına yapılan saldırı sonucu bir eğitimcinin ölümüne neden oldu. Onlarca insan yaralandı.

Seçim meydanlarında ileri demokrasiden bahseden AKP hükümeti bütün her yerde kendileri dışındaki hiçbir demokratik tepkiye tahammül edemiyorlar. Üstelik ölen eğitimci için sarf ettiği cümleler Başbakan Erdoğan’ın gerçek niyetini göstermektedir. Hopa halkına eşkıya demesi başbakanın kendisi dışındaki toplusal muhalefete verdiği adı göstermektedir. Bu tavır yıllardır demokratik tepki gösteren emekçilere yapılan ideolojik saldırıdır.

Bu nedenle biz Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu şube olarak bu yapılanları sorulusunu AKP iktidarıdır diyoruz. Bu nedenle AKP hükümetini bu saldırısını kınıyor bu saldırılar karşısında tüm emekten yana kurumları ortak davranmaya davet ediyoruz.

BELEDİYE İŞ SENDİKASI İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE