Anasayfa , Haberler , Erdoğan ANF ve Roj TV'yi hedef gösterdi

Erdoğan ANF ve Roj TV'yi hedef gösterdi

ANKARA | 19 – 07 – 2011 | Medyadan Kürt sorunu konusunda “sansür” uygulamasını ve “iktidar yandaşlığı” yapmasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ANF ve Roj TV’yi de hedef gösterdi. Erdoğan ayrıca sınırötesi operasyon tehdidinde de bulundu.

Kıbrıs’ın Türkiye işgali altındaki kuzey kesimine hareketi öncesi havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Temmuz’da Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında yaşanan çatışmayı da değerlendirdi.

“Silvan sıradan bir olay değil” diyen Erdoğan, “Araştırma yapmak da en tabii olaydır. Genelkurmay’ın yaptığı inceleme dışında sivil inceleme de doğaldır” ifadelerini kullandı.

Fiyasko ile sonuçlanan “açılım” projesine de değinen Erdoğan, “Bazı şeyleri birbirine karıştırıyoruz. Bizim Milli Birlik ve Kardeşlik Projemiz ülkemizdeki 74 milyonu kapsıyor. Bu 74 milyon içerisinde sadece benim Kürt kardeşlerim yok. Kapsam çok geniştir. Başlık çok açık, Milli Birlik ve Kardeşlik. Tüm etnik unsurları kapsayan bir kardeşlikten bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

SINIRÖTESİ OPERASYON TEHDİDİ

Erdoğan, sınırdışı operasyon tehdidinde de bulundu: “Terörist kötü niyetlidir. Bizden iyiniyet beklemesin. Biz taktik, stratejik adımları çok daha farklı şekilde atacağız. Buna göre atılacak çok adım var. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Biliyorsunuz önceki dönemde hudut birlikleri adında bir adım atmıştık. Bu dönemde yeni adımlar atacağız.

Bölgeye yönelik atacağımız adımların istihbari kaynaklara varıncaya kadar, Kuzey Irak’a varıncaya kadar farklı bir şekilde gelişecektir. Bu mücadele kısa süreli bir mücadele değildir. ETA, İRA diyorlar ama hangisi bitirebildi? Terörle mücadele sıfırlandı mı oralarda? Kim bitirdi? İşte biz bunu minimize etmenin mücadelesini veriyoruz.”

MEDYADAN YANDAŞLIK BEKLİYOR

Medyadan da “sansür” ve “yandaşlık” bekleyen Erdoğan, ANF ve Roj TV’yi hedef gösterdi: “Biz terörle mücadele konusunda medyadan beklediğimiz desteği bulamadık. Terör örgütüne hizmet oluyor bu yayınlar. Biz defaatle söyledik. Biz Roj TV ile Fırat Haber Ajansı’yla işbirliği içine giremeyiz, biz sizlerle bunu yapabiliriz. Bu konuda da sizlerin gerekli desteği vermesi gerekir.” ANF