Home , Haberler , 5 TİKKO gerillası şehit düştü!

5 TİKKO gerillası şehit düştü!

DERSİM | 21 – 04 – 2011 | Fırat haber Ajansının bildirdiği bir habere göre Dersim’de TKP/ML TİKKO gerillalarının bulunduğu kış üssünde 2 Şubat günü yaşanan göçük sonucu beş kadın gerilla yeniden yeşermek üzere toprağa düştü. Söz konusu habere göre Dersim Bölge Komitesinin konuya ilişkin açıklaması ise şöyle;

“2 Şubat 2011 tarihinde sabah saat 05.00’da kış kampımızın kadın yoldaşların kaldığı kısmında yaşanan çökme sonucu 5 kadın yoldaşımız şehit düşmüştür.
Şehit düşen yoldaşların isimleri:

1- Sefegül Kesgin; kod Eylem, 1977 Erzurum doğumlu, 2007’den bu yana gerilla alanında faaliyet yürütüyordu. Dersim siyasi komiserliği görevini yürütüyordu.

2- Nurşen Aslan; kod Emel, 1981 Tokat doğumlu, 1999’dan bu yana gerilla alanında faaliyet yürütüyordu. TKP/ML ileri sempatizanıdır. Dersim bölge komutanlığı görevini yürütüyordu.

3- Gülizar Özkan; kod Özlem, 1967 Dersim doğumlu, 2005’den bu yana kırsalda faaliyet yürütüyordu. TKP/ML ileri sempatizandır. TİKKO’da komutan olarak faaliyet yürütüyordu..

4- Fatma Acar; kod Dilek, 1983 Mersin doğumlu, aslen Mardinlidir. 2006’dan bu yana gerilla alanında faaliyet yürütüyordu. TKP/ML ileri sempatizanı TİKKO’da komutan olarak faaliyet yürütüyordu.

5- Derya Aras; kod Sevda, 1979 Erzincan doğumlu 2009’dan bu yana gerilla alanında faaliyet yürütüyordu. TKP/ML ileri sempatizanıdır. TİKKO’da savaşçıdır.
Yaşanan göçün hemen ardından müdahale edilmesine rağmen çabalar yetersiz kalmış ve göçün altında cansız yoldaşlarımızın bedenleri çıkarılmıştır.

Başta Sefagül Kesgin yoldaş olmak üzere 5 kadın yoldaşımızın şahadeti örgütümüz açısından çok ağır bir kayıp olmuştur. Ancak bu kayıp savaşımızın içindedir. Ve biz biliyoruz ki, savaşın doğası kayıplara her zaman açıktır. Ödediğimiz bedelin ağırlığını kaldırmak için tüm gücümüzle mücadelemize yüklenecek ve şehitlerimizin bize emanet ettikleri mücadeleyi onlara layık bir şekilde yükselteceğiz.
5 kadın yoldaşımız savaşımızın öncüleri ve ezilen kadınların yol göstericileri olarak tarih sayfasına not düşmüşlerdir. Yaşamlarıyla olduğu gibi şahadetleri de kadının binlerce yıldır ezilmişliğine karşı bir isyandır ve bu isyan onların izinde yürüyecek olan yoldaşların yolunu ışıtacaktır. Şehitlerimizden devraldığımız silahlarla ancak 5 kadın yoldaşımızı demokratik halk devrimi sosyalizm ve komünizm mücadelemizde yaşatacağız.”

Aynı haberde şehit düşen kadın gerillalara ilişkin YJA STAR Anakarargah Komutanlığının yaptığı açıklamaya da yer veriliyor. Açıklama şöyle:

“Tüm halklar ve coğrafyalar bin yıllara dayanan tarihi, kültürel, maddi ve manevi değerleriyle bir yaşam mücadelesi ve yaşam felsefesi yaratırlar. Bu derin ve kadim miras üzerinden her çağın kendine özgü bir mücadele ve yeniyi temsil eden devrim anlayışı da mevcuttur. Adı ve kimliği ne olursa olsun, canlı ve dinamik yapılarıyla toplumlar bilinç kaybına uğratılmadığı sürece her zaman dostluk, birlik, kardeşlik ve iyilik emelleri üzerinden birlikte ve omuz omuza yaşamak arzusunu taşımıştır. Kültürel ve tarihsel farklılıklar ne olursa olsun, coğrafik uzaklıklar ne kadar olursa olsun, halkların ve insanlığın gelişimi her zaman birbirine bağlı doku gibi gelişmiştir. Bu dokuyu bozmak isteyen her türlü sınıfsal, milliyetçi, egemen ve diktatör anlayış ve ideolojiler halklara ve onların yarattığı değerlere her zaman felaket, sömürü ve katliamlarla sonuçlanan kavgalara, savaşlara ve düşmanlıklara yol açmıştır.

Anadolu ve Kürdistan gibi halkların ve kültürlerin binlerce yıl birlikte yaşadığı coğrafyamız da ise Kürdüyle, Türkmeniyle, Arabıyla, Ermenisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle ve daha birçok halkıyla geçmişe dayanan ortak bir tarih ve kültürel kardeşliği tüm çarpıtma ve oyunlara rağmen, insanlığın komünal bir değeri olarak yaşamaktadır. Yakın tarihimizin devrimci mücadelesi olan ’70’lerde de Anadolu ve Kürdistan’da önemli bir miras yaratılmıştır. Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin, Mazlumların, Haki Karerlerin ve daha birçok devrimci önderin öncülüğünde gelişen devrimci hareketlerin yarattığı çığır ve gelenek etnik değerleri ve kültürleri kendi çatısında birleştirerek, gelişen devrimci, demokratik mücadelelerin ilham kaynağı olarak hala mücadelemizde yaşamaya devam etmektedirler. Bu büyük önderlerimiz ve bu yolda kahramanca mücadele yürüten yoldaşlarımız devrimci ruh ve geleneği yaratmak için önemli bedeller ödemiş kendi dönemlerinin görevlerini başarıyla yerine getirmişlerdir. Ancak bu devrimci hareketi zafere taşıma temelinde tasfiye edilemeyecek bir örgütlülüğe ve gerilla mücadelesine kavuşturma hedefine ulaşma amaçlarını gerçekleştirmeye ömürleri yetmemiştir. Onların ardılı olan PKK ve yoldaşı Önder APO ilk çıkışından günümüze kadar bu tarihi mirasa sahip çıkmanın gereği olan ağır mücadele koşullarını aşmayı başararak gerilla mevzisini sağlam bir şekilde yaratmayı bilmiştir. Yine Türkiye’nin gerçek devrimci ve demokrat hareketlerine her dönemde birlikte mücadele ve devrimci dayanışma elini uzatmayı da hep bir görev bilmiştir. Devrim şehitlerini her zaman bir değer ve anılarına cevap verilmesi gereken mücadele değerlerimiz olarak gördüğümüz gibi Dersim’de şehit düşen ve şahadetleri yeni açıklanan beş yoldaşı da saygıyla anıyoruz. TKP/ML ve TİKKO hareketinin beş kadın militan gerillasının şahadeti bizim için Türkiye ve Kürdistan’da devrimci mücadeleyi ve halkların kurtuluşunu yükseltmenin bir gerekçesi olacaktır. Yine halkların kaderini tayin etmede, kadın hareketinin gerilla gücü olarak bu kavgayı en önde, en kahramanca karşılama ve zafere kadar her türlü fedakârlığa hazır olmayı da bir amaç bellediğimiz gibi Türkiye devrimci hareketinin kadın militan ve gerillalarına da devrimci mücadeleye katılma ve bunun öncülüğünü yapmada her zaman doğru ve devrimci temelde dayanışmacı yaklaşacağımızı belirtmek istiyoruz. Hem devrimin başarılması, halkların kurtuluşu hem de kadınların kendi kimlikleri ve onurlarıyla gerçek kurtuluşu yaşamasının egemenliğe, faşizme, erkek egemen sisteme karşı mücadeleden geçtiğini bilerek her zaman devrimin yarattığı coşku ve kararlılıkla savaşacağımızı ve tüm devrim şehitlerinin anısına sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz. ” (PARTİZAN)